Microsoft’a göre 2025 yılına kadar 3.5 milyon siber güvenlik işi açılacak

Microsoft Philanthropies Başkan Yardımcısı Kate Behncken, siber güvenlikte dünya çapında 3.5 milyon açık rol olacağını söyledi.

Dünyanın siber güvenlik sektöründe nasıl büyük bir iş gücü sıkıntısıyla karşı karşıya olduğuna işaret eden Microsoft Philanthropies Başkan Yardımcısı ve Küresel Başkanı Kate Behncken, siber güvenlikte dünya çapında 3.5 milyon açık rol olacağını söyledi. Ülkede güçlü bir siber güvenlik ekosistemi yaratmaya yönelik süregelen taahhüdünün bir parçası olarak, Microsoft Hindistan tarafından ICT Academy ile iş birliği içinde başlatılan CyberShikshaa girişiminin açılışında konuşan Behncken, “Hindistan’daki siber güvenlik olaylarının sayısı arttı. Siber güvenlik, hükumetlere, işletmelere ve insanlara karşı çok ciddi bir tehdittir. Daha da kötüsü bu tehditler çoğalıyor ve daha karmaşık hale geliyor.” dedi.

Siber güvenlik yetenek havuzu

Behncken, kritik kamu ve özel altyapıyı korumak için siber güvenlik becerilerine ve uzmanlığına sahip yeterli sayıda insan kaynağına sahip olmadıklarını da sözlerine ekledi. Ona göre dünya, siber güvenlik sektöründe büyük bir işgücü sıkıntısıyla karşı karşıya. Behncken, “Eğitimciler için CyberShikshaa girişimi, Hindistan’da canlı ve çeşitli bir siber güvenlik yetenek havuzu oluşturmaya yönelik önemli bir adım. Siber güvenlik becerilerini tabana taşımayı ve hem eğitimcileri hem de öğrencileri dijital bir ekonomide gelişmek için gereken becerilerle güçlendirmeyi amaçlıyoruz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu