Microsoft’tan engelliler için teknolojiye katılım programı

Microsoft Enabler Program, engelli kişiler için yeni istihdam fırsatlarını kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve Microsoft ortaklarıyla birlikte teşvik ediyor.

Microsoft, engelli kişilerin teknoloji kariyerlerinde başarılı olmalarına yardımcı olmak istiyor. Şirket bu nedenle bu hedeflere ulaşmak için türünün ilk örneği olan bir pilot program başlattı.

Microsoft Enabler Program, engelli kişiler için yeni istihdam fırsatları yaratmak üzere kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve Microsoft ortaklarıyla birlikte çalışarak daha çeşitli bir iş gücünü teşvik ediyor. Program GitHub’da uygulama geliştirme, Azure’da bulut bilişim, veri mühendisliği ve programlama kursları gibi alanlarda çevrimiçi eğitim sağlanmasına yardımcı olacak.

Pilot programın ilk ayağı Asya-Pasifik bölgesinde başlayacak

Microsoft, eğitim modüllerinin tüm dünyada bilinen teknoloji becerilerini sağlamak için tasarlandığını söylüyor. Pilot program Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur, Kore ve Tayland dahil olmak üzere beş ülkede deneniyor. Program, bu yılın sonlarında daha geniş Asya Pasifik bölgesine yayılacak.

Microsoft, bu program için beş ülkenin her birinden altı adet kar amacı gütmeyen kuruluşla ortaklık yaptı. Bu kuruluşlar, engelliler hakkında aynı ülkelerden işveren ortaklara eğitim ve öğretim sağlayacak. Kar amacı gütmeyen altı kuruluş arasında Be Lab (Yeni Zelanda), JA Korea, KODAF (Korea Differently Abled Federation), SG Enable (Singapur), The Redemptorist Foundation for People for Disabilities (Tayland) ve Virtualahan (Filipinler) yer alıyor.

Kar amacı gütmeyen altı kuruluş, aşağıdakiler dahil 14 işveren ortağıyla çalışacak:

1.    Cloocus (Kore)
2.    Cognizant Technology Solutions (Singapur, Filipinler)
3.    Crayon (Singapur, Filipinler)
4.    Datacom (New Zealand)
5.    DXC Technology (Yeni Zelanda)
6.    ePLDT (Filipinler)
7.    HCL Technologies (Singapur, Malezya, Filipinler, Yeni Zelanda)
8.    Ingram Micro Asia (Singapur)
9.    Metanet Tplatform (Kore)
10.  Nexus Tech (Filipinler)
11.  NTT Asia Pacific
12.  NTT Data (Singapur, Filipinler)
13.  Tech Data (Singapur)
14.  Wipro (Singapur, Filipinler, Tayland)

Microsoft, bölgesel ortaklarının, teknik rollerde işe eğitim, rehberlik ve staj ekleri sağlayarak engelli kişilere fırsatlar sağlamayı taahhüt ettiğini söylüyor. Bu fırsatlar profil, beceri, nitelik ve tutkularına göre en uygun kişileri, rolün gereklilikleriyle eşleştirecek. Tüm bunlar daha sonra kar amacı gütmeyen kuruluşlarla yakın iş birliği içinde sunulacak.

Microsoft Enabler Program, kar amacı gütmeyen kuruluşları ve Microsoft iş ortaklarını engelli kişilerle buluşturmayı amaçlayan bir iş fuarına da ev sahipliği yapacak. Engelli kişiler becerilerini ve deneyimlerini sergileyebilecek ve potansiyel işverenlerle bağlantı kurabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu