Microsoft’tan oyun dünyasında dev satın alma

Microsoft aralarında Doom, Quake, Fallout gibi oyunları geliştiren şirketlerin bulunduğu ZeniMax Media’yı satın aldığını açıkladı.

Bu yılın en hareketli sektörlerinden biri olan oyun pazarında yeni bir hareketlilik var. Hem Sony’nin hem Microsoft’un yeni oyun konsollarını duyurduğu ve bu yılın sonlarına doğru her iki markanın da konsollarını satışa sunacağını açıkladığı bir ortamda yeni bir haber gündeme bomba gibi düştü.

Microsoft aralarında id Software ve Bethesda’nın da sahibi olan Zenimax Media’yı satın aldığını duyurdu. id Software (Doom, Quake), Arkane Studios (Dishonored, Prey), Tango Gameworks (The Evil Within) ve Bethesda Game Studios (The Elder Scrolls, Fallout) gibi şirketleri bünyesinde barındıran ZeniMax Media, 7.5 milyar dolar karşılığında Microsoft’a satıldı.

Microsoft’tan oyun dünyasında dev satın alma

Microsoft bu anlaşma ile oyun sektöründeki konumunu güçlendirirken hem Xbox hem de Windows tarafındaki oyun sayısını da uzun vadede artıracak gibi görünüyor. ZeniMax bünyesindeki firmalar tarafından geliştirilen bazı oyunların Microsoft’un rakibi olan Sony’nin PlayStation konsoluna özel oldukları düşünülürse bu oyunların yeni sürümlerinin ilerleyen dönemde Xbox ya da Windows sürümlerinin çıkacağını söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu