Microsoft’tan sektör odaklı “Sağlık Hizmetleri için Bulut Platformu”

Microsoft, Azure bulut altyapı hizmetini Microsoft 365, Dynamics 365 ve Power Platform öğeleriyle bir araya getiren sağlık hizmeti sağlayıcıları için ilk dikey bulut platformunu başlattı.

Microsoft Cloud for Healthcare, ayın sonunda genel kullanıma sunulacak. Yazılım devi veri güvenliği, birlikte çalışabilirlik ve uyumluluk gibi özellikleri desteklerken sağlık hizmeti sağlayıcılarının daha verimli bakım sunmasını daha hızlı ve daha kolay hale getireceğini söyledi.

Platformun hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış verilerle çalıştığı belirtiliyor. Ek olarak, tıbbi sağlayıcılara sanal konsültasyonlar için AI botları da dahil olmak üzere çok çeşitli bulut ve yapay zeka tabanlı hizmetlere erişim sağladığı söyleniyor. Teklif ayrıca, kişisel sağlık verilerini görebilmeleri için hastaların güvenli tıbbi portallara erişmesine olanak tanıyor ve sağlık ekipleriyle etkileşime girebilmeleri için mobil araçlar sağlıyor. Sağlayıcılar tele-sağlık, akut bakım triyaj, teşhis ve tedavi hizmetleri sunabilmenin yanı sıra, hastaları ile bu verileri takip edebiliyor. Sağlık ekipleri, tedavi kararlarını hızlandırmaya ve hasta bakımını iyileştirmek için klinik sistemler, uygulamalar ve elektronik sağlık kayıtları arasında entegre edilmiş verileri kullanabiliyor.

Microsoft, platformda sağlık hizmeti sağlayıcıları için daha yenilikçi sistemler ve çözümler oluşturmak adına bağımsız yazılım satıcıları ve sistem entegratörleriyle birlikte çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu