
Birçok pazarlama uzmanı trafiğin sayfa görüntülenmesinden ibaret olduğunu düşünür. Ancak bunun çok ötesinin düşünmeleri gerekir. Pazarlama uzmanları sadece trafiğe değil, mobil cihaz kullanıcılarının hareketlerine ve sayfa ziyaretinden sonra nereye gittiklerine de bakmalıdırlar. Örneğin bir araba üreticisi kaç kişinin test sürüşü talep ettiğine ve bu test sürüşlerinden ne kadarının satışa dönüştüğüne de dikkat edebilir.
Pazarlamacılar, ayrıca, kullanıcıların mobil uygulamada da nasıl hareket ettiğine dikkat ederek, kullanıcı deneyimini bir adım öteye taşımaya taşımalıdır. Mobil müşterileri ayrıştırabilmek için ayrıca gerçek zamanlı analitik kendilerine oldukça yardımcı olacaktır.
Daha önemlisi ise pazarlamacıların, farklı pazarlama adımlarını mobil analitik ile entegre edilmek için CIO’nun yardımını göz ardı etmemesi. Bu sayede çok yönlü dijital bir pazarlama stratejisi oluşturulabilir.
Bu yazı IT PRO’nun 182. sayısında yayınlanmıştır.


