Site icon CIO Update

Motorola Solutions siber tehdit paylaşım merkezini açıyor

Eski Motorola markası son yıllarda kabuk değiştirdi. Artık, kamu güvenliği ve kurumsal güvenlik firması olan Motorola Solutions, bilgi ve istihbarata odaklanan bir siber tehdit bilgi paylaşım ve analiz organizasyonu (ISAO) kurdu. Federal Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) tarafından tanınan Motorola’nın Kamu Güvenliği Tehdit İttifakı, hükümetin siber güvenlik riskleri ve olaylarıyla ilgili bilgi paylaşımı girişiminin bir parçası olarak dikkatleri çekiyor.

Kamu Güvenliği Tehdit İttifakı, 20 Nisan Çarşamba günü yapılan bir basın açıklamasına göre, üyelerin birden fazla kaynaktan gelen verileri analiz etmelerine ve daha geniş siber güvenlik kamu güvenliği topluluğuna ve ilgili paydaşlara bilgi katkıda bulunmalarına olanak tanıyor. Yönetici Billy Bob Brown Jr., “Kamu Güvenliği Tehdit İttifakı’nın kurulması kritik bir boşluğu dolduruyor ve tamamen eyleme dönüştürülebilir kamu güvenliği odaklı siber tehdit bilgilerinin ve istihbaratının toplanmasına, analizine, üretilmesine ve paylaşılmasına odaklanan tek bir varlık yaratıyor.” diyor.

Brown, “Artık kamu güvenliği topluluğu, siber tehdit istihbaratını ve savunma çabalarını belirli düşmanlara ve onların kötü niyetli siber saldırılarına odaklamak için daha donanımlı.” dedi. Motorola Solutions Siber Güvenlik kurumsal başkan yardımcısı Scott Kaine ise şunları söyledi: “Örneğin, 2021’de dünya çapında hükümetlere yönelik fidye yazılımı saldırılarında yüzde 1.885 artış olduğu bildirildi.” Kaine, “Siber tehditlerin kapsamı, ölçeği ve karmaşıklığı arttıkça, Kamu Güvenliği Tehditleri İttifakı, potansiyel tehditleri kamu güvenliği hizmetlerinde kesintiye yol açmadan önce izlemek, tespit etmek ve yanıtlamak için kullanılan istihbaratın etkinliğini önemli ölçüde artırmaya yardımcı olabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Exit mobile version