Müşterilerini tanıyan robot garsona büyük ilgi

Shanghai Bistro isimli Asya mutfağı servis eden bir restorandaki robot bir garson, büyük ilgi görüyor.

Bear Robotics tarafından tasarlanan Jonny 5 adlı robotu görmek için çoğu zaman müşterilerin kuyruk olduğu biliniyor. Restoran sahibi Henry Chan ise ilgiden oldukça memnun: “Robotun uzun dönem kiralaması aylık bir asgari ücretli çalışanına denk geliyor. Zaten kimse çıkan yemekleri taşımak için hevesli değil. Yeteneklerini bu kadar çabuk ispatlayan kimseyi görmemiştim. Jonny 5 ile iş yapmak gerçekten keyifli.”

Chan özellikle doğum günlerinde robotun isme özel şarkılar çalarak pasta getirdiğinde çocukların çok heyecanlandığını söylüyor.

İş çalmıyor, iş kalitesini yükseltiyor

Chan aslında restoranı daha verimli işletmek için hesap kitap yaptıktan sonra bu robotu kiralama kararı alıyor. Chan’a göre mutfak ve masa arasında dokunan mekikler personeli fazlasıyla oyalıyor. Görece statik olan bu işi robotun üstlenmesi restoranın hizmet kalitesini artıyor.

Gerçek garsonlar da daha kişisel bir deneyim yaşatmak için müşterileriyle özel ilgileniyor. Örneğin, devamlı gelen müşteriler daha yakından tanınıyor. “Pandemi döneminde eleman eksikliği yaşadık. Robotumuz bu açığı çok iyi kapattı. Üstelik bana göre restoran işinde eleman sıkıntısı yaşanmadığı için robotlara kızanlar da haksız. Her restoranda bir iş ilanına rastlamanız mümkün.” diyor Chan.

Robotun 3D tarama, LIDAR gibi gelişmiş özellikleri bulunuyor ve kalabalık anlarda bile güvenliği öne alarak kimseye çarpmıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu