NATO yaklaşan Rus tehditlerine karşı siber savaş oyunu başlattı

Ekipler, ağlarını ve kritik altyapılarını saldırılara karşı en iyi nasıl savunacaklarını anlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir simülasyonda yarışacak.

Ukrayna’daki savaşın ortasında Rus siber saldırılarına hazırlanırken, NATO’nun İletişim ve Bilgi Ajansı (NCI Ajansı) yıllık Kilitli Kalkanlar siber savunma simülasyonuna başlıyor. Salı günü Estonya’nın Tallinn kentinde başlayan savaş oyunu, NATO üyeleri ve müttefiklerinden siber ekiplere teknik eğitim verecek. Ekipler, ağlarını ve kritik altyapılarını siber saldırılara karşı en iyi nasıl savunacaklarını anlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir simülasyonda birbirleriyle yarışacaklar.

Hedef kritik altyapıları korumak

Yıllık tatbikat, NATO üyelerinin Ukrayna’daki savaş tırmanırken kritik altyapıyı hedef alan Rus siber saldırılarına ve Moskova’ya yönelik diplomatik ve ekonomik yaptırımlara karşı yüksek alarmda olduğu bir zamanda gerçekleşiyor. Cyber ​​Threat Alliance başkanı ve CEO’su Michael Daniel, “Kilitli Kalkanlar gibi tatbikatlar hem hücum hem de savunma becerilerini geliştirme fırsatları sunuyor.” diyor ve ekliyor, “Ukrayna’daki savaş ve Rus siber faaliyetlerinin oluşturduğu tehdit göz önüne alındığında, NATO’nun siber yeteneklerini kullanması son derece önemli.”

Siber danışmanlık Optiv başkan yardımcısı James Turgal, bu tür tatbikatların katılımcılara düşmanın düşünce sürecini ve siber taktiklerini nasıl tahmin edeceklerini öğretmek ve eğitmek için yapıldığını söyledi. Turgal, “Zaaflarınızın nerede olduğunu anlamak, daha da önemlisi nasıl tepki vereceğinizi anlamak çok önemli.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu