New York eyaletinden siber güvenlik ortaklığı

Eyaletin enerji üretiminden sorumlu New York Güç Kurumu (NYPA), IronNet ve Amazon’un AWS hizmetleriyle anlaşarak yeni bir çözüm geliştiriyor.

ABD, siber saldırılara en çok maruz kalan ülkelerin başında geliyor. New York ise hedeflerin başını çekiyor. Eyaletin enerji üretiminden sorumlu New York Güç Kurumu (NYPA) ise IronNet ve Amazon’un AWS hizmetleriyle anlaşarak yeni bir çözüm geliştiriyor. Amaç, sofistike hale gelen saldırılara karşı siber savunma hattını güçlendirmek.

Güvenlik ağının ismi “Collective Defense”

Kurumun temsilcisi Victor Costanza, “IronNet ve AWS, çok güçlü bir siber güvenlik altyapısı tesis etmekte bize büyük destek sağlıyorlar. Özellikle tedarik zincirine dönük özel önlemlerin alındığı bu sistemde saldırılar gerçek zamanlı olarak tespit edilebiliyor. Böylece başta üretim yapanlar olmak üzere tüm şirketleri ve vatandaşlarımızı korumaya alıyoruz.” diyor.

IronNET’in kurucu ortağı ve CEO’su Bill Welch ise New York için çalışmaktan gurur duyduklarının altını çiziyor: “Collective Defense ismini verdiğimiz çözüm ile siber zorbalığa karşı ulus çapında önlemler almaya başlıyoruz. Bu da huzur ve güvenliği tazeleyecektir.”

Sistem bir radar gibi çalışarak devamlı olarak anormal davranışları tespit edip raporluyor. Ukrayna’da yaşanan ve günlerce gün elektriksiz kalan 2015 olayından sonra New York, Collective Defense ile benzer bir senaryoyu yaşamak istemiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu