Nihayet yayalara “güvenle” çarpan bir robot!

Tamamen yayalar ile çarpışmaya ayarlı bu hava yastığı yayaya zarar vermeyecek şekilde açılacak şekilde tasarlanmış.

Nuro isimli teslimat robotunun yeni nesli güvenlik açısından bir hayli radikal gözüküyor. Üçüncü nesle terfi eden robotlarda hava yastığı bulunuyor. Tamamen yayalar ile çarpışmaya ayarlı bu hava yastığı yayaya zarar vermeyecek şekilde açılacak şekilde tasarlanmış. Şirketin açıklamasına göre hafif kargo taşımacılığında robotların yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel bu.

Trafik ve karbon solununa alternatif

Nuro, özellikle ülkemizde de yaygınlaşan ve daha çok gıda taşımacılığında kullanılan motor kuryerlerine alternatif olarak düşünülüyor. Avrupa’da emisyon değerlerine dair daha ciddi uygulamalara geçildikçe şüphesiz Nuro gibi otonom robotlar öne çıkacak. Üstelik bu tarz robotlar trafik sorununun da bir nebze azalmasını sağlıyor.

Mühendisler bugüne kadar robotları insanlara çarpmayacak şekilde proglamaya çalışıyordu. Ancak kalabalık ortamlarda robotların kafasının karıştığı görülüyordu. Önceki nesle göre %20 küçülen Nuro, buna rağmen hava yastığı içererek olası bir çarpışmada yayayı ve bisiklet sürücülerini korumayı hedefliyor.

Sıcak, soğuk ayrı bölmeler

Nuro, küçük kapasitesine rağmen yaklaşık 250 kilogram taşıyabilir. Gıda taşımacılığı öncelikli olduğu için Nuro’da sıcak ve soğuk bölmeler ayrı ayrı tasarlanmış. Dolayısıyla hem sıcak yemek hem de dondurma aynı anda taşınabiliyor. Nuro ayrıca 27 sepet sebze taşıyabiliyor ki bu da onu market zincirleri için biçilmiş kaftan haline getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu