Site icon CIO Update

Nokia’nın BT altyapısı Google Cloud’a emanet!

Nokia ve Google Cloud, Nokia’nın şirket içi BT altyapısını Google Cloud’a taşımasını kapsayan beş yıllık bir stratejik iş birliğini duyurdu. Nokia, dünya çapındaki veri merkezlerini, sunucularını ve çeşitli yazılım uygulamalarını Google Cloud altyapısına taşıyacak.

Anlaşma, Nokia çalışanlarının iş birliği ve inovasyon yeteneklerini genişletmek ve müşterilere hizmetlerini geliştirmek için Nokia’nın bulut öncelikli BT stratejisine yönelik önemli operasyonel geçişini ve dijital operasyonlarını küresel olarak güçlendirme ve dönüştürme çabalarını yansıtıyor.

Anlaşmanın ayak izindeki, donanım enerji tüketimindeki ve donanım kapasitesi satın alma ihtiyaçlarındaki azalma nedeniyle zaman içinde anlamlı operasyonel verimlilikler ve maliyet tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Koşulları açıklanmayan anlaşmaya göre Nokia, Google Cloud ürünleri ve profesyonel hizmetlerden oluşan bir paket kullanacak. Şirketler, Nokia’nın BT veri merkezlerinden hızlı bir programla çıkmasına olanak tanıyarak, ticari etkiyi en aza indirerek ve gelecek için güçlü bir temel oluşturmasını sağlayacak bir geçiş yaklaşımı tasarlamak için birlikte çalıştı. Google Cloud, eksiksiz bir geçiş sağlamak için stratejik sistem entegratörlerini, çözüm uzmanlarını ve mühendislerini görevlendirecek.

Google Cloud’un kapsamlı hizmet olarak altyapı, bilgi işlem, ağ iletişimi ve depolama çözümleri portföyü çeviklik, hızlı geliştirme ve kullanılabilirlik sunuyor. Bu yetenekler, Nokia için maliyet optimizasyonunu, verimliliği ve operasyonel güvenilirliği hızlandıracak.

Nokia’nın altyapısı ve uygulamaları bundan sonra genel bulutta veya Hizmet olarak Yazılım modelinde çalışacak. Konuşlandırılması başlayan taşınma sürecinin 18 ila 24 aylık bir süreye yayılması bekleniyor.

Exit mobile version