NSCSOFT ve Diamanti ortaklığıyla mikro servis uygulamalarına anında başlanabilecek

Bilgi güvenliği ve siber güvenlik alanında özel hizmetler sunan NSCSOFT, özellikle seçkin markaları tercih etmesi ve marka büyütme odağıyla sektöre yön veriyor. Son üç yıldır bulut bilişim hizmetlerini de sunmayı hedeflediklerini söyleyen NSC SOFT Kurucusu Birol Kılıç, “Bir süredir mevcut çözümlerimize bulutu da eklemeyi planlıyorduk ama Türkiye’de çok fazla firmanın bu konuda atılımı olduğu için güçlü iş ortağına ihtiyacımız oldu. Biz de farklı bir teknoloji ile sektöre girmeyi amaçladık ve bu fırsatı da Diamanti ile yakaladık.” dedi. Diamanti’nin tamamen yeni bir teknolojiye sahip olması nedeniyle bu yolculukta iş birliği yapmaya karar verdiklerini belirten Kılıç, Diamanti ile kaynak tarafında donanım ihtiyacını yarıya indirerek aynı performansı sunabilecekleri bir avantaja sahip olduklarını ifade etti.

“5 yıl içerisinde kubernetes ve konteyner mimarisinin donanım içerisinde kurulu halde geleceğini ve bu alanın büyüyeceğini düşünüyorum.” diyen Birol Kılıç, 1.000.000 IOPS’lik performans verebilen Diamanti ile bu hizmeti müşterilerine sunma hedefinde olduklarını söyledi. Kılıç, herhangi bir sektör ayrımı yapmadan, müşteri ve alandan bağımsız bir şekilde büyümeyi hedeflediklerini ve buluttaki en büyük endişelerden birisi olan güvenlik sorununa da ilerleyen dönemde Diamanti üzerinden mail, yedekleme ve görüntüleme gibi yönetilebilir servis ürünleriyle yanıt vereceklerini ekledi. 

Mikro servis mimarisi ile çözümler sunan Diamanti ise ‘offload’ özellikleri sayesinde, ağda ve depolama birimlerindeki verileri donanıma aktararak iletişim kanalının tamamını elektronik olarak izole ediyor. Aynı zamanda kurumların altyapı ayak izini küçülterek 1.000.000 IOPS’lik konteynerlerdeki yazılım uygulamalarını hazırlayıp dağıtımlarını kolaylaştırıyor. Bu inovatif çözüm ile Kubernetes kullanıcıları sadece birkaç saat içerisinde platformu kullanmaya başlayabiliyor.

Diamanti Türkiye ve MEA Direktörü Baki Aktürk ise yaklaşık bir yıl önce Türkiye pazarına giren Diamanti’nin, NSCSOFT’un çevik, güçlü altyapısı ve donanımlı teknik ekipleriyle şirketlerin hızlı bir şekilde platformu kurgulayabileceklerini belirtti. Aktürk; “Pandemi dönemiyle birlikte gelen bütçe sorunlarına karşı IT altyapısı yatırımlarını azaltarak 1.000.000 IOPS performansını uçtan uca sunuyoruz. Bu sayede kurumların kaynaklarını daha efektif işlere ayırabilmesine olanak sağlıyoruz. Yüzde 70’e yakın toplam sahip olma maliyeti ile avantaj sunan Diamanti ile küçülen bütçelere de hitap ediyoruz. Ek olarak, olası siber saldırı ya da sistem çökmesi durumunda da veri ulaşılabilirliğini garanti ediyoruz.” dedi.

NSC SOFT Kurucusu Birol Kılıç ve Diamanti Türkiye ve MEA Direktörü Baki Aktürk ile gerçekleştirdiğimiz “Bulut Sohbetleri”ni izleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu