Nvidia AI sistemi, 2022’de tüm Hyundai modellerinde sunulacak

Hyundai Motor Group gelecekteki tüm Hyundai, Kia ve Genesis modellerini NVIDIA DRIVE ile piyasaya sürecek.

Hyundai Motor Group ve NVIDIA, 2022’den itibaren Hyundai, Kia ve Genesis’in tüm yeni modellerinde NVIDIA DRIVE bağlantılı araba platformunun piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Hyundai grubunun gelecekteki giriş seviyesinden premium araçlarına kadar tüm modellerinde, NVIDIA DRIVE tarafından desteklenen araç içi bilgi-eğlence (IVI) sistemleri standart olarak yer alacak. NVIDIA DRIVE, Hyundai Motor Group’un IVI sistemlerinin ses, video, navigasyon, bağlantı ve yapay zeka tabanlı bağlı araç hizmetlerini birleştirmesine olanak tanıyan donanım ve yazılımı kapsayacak.

Gelecekteki modelleri için yüksek performanslı ve enerji açısından verimli NVIDIA DRIVE platformunu kullanmak, Grubun marka müşterilerine sorunsuz ve sürekli geliştirilen araç içi yapay zeka kullanıcı deneyimleri sunmasına olanak tanıyacak. Bu nedenle Hyundai, Kia ve Genesis müşterileri sürekli olarak güncellenebilen, zengin özelliklere sahip ve yazılım tanımlı bir yapay zeka kullanıcı deneyiminden yararlanacak.

2015’ten beri NVIDIA ile çalışan Hyundai Motor Group’un Genesis GV80 ve G80 modellerinde NVIDIA DRIVE platformu, IVI sistemlerini şimdiden destekliyor. Şirketler ayrıca 2021’in sonlarında piyasaya sürülecek gelişmiş bir dijital kokpit üzerinde de iş birliği yapıyor.

Tüm modellerinde çeşitli uygulamaları ve özellikleri destekleyecek IVI sistemlerinin temellerini atan Hyundai grubu, son duyuru ile ilişikleri daha da ileri götürüyor. NVIDIA ile ortaklık, Hyundai Motor Group’un gelecekteki modellerinde yeni ccOS sunmasını sağlayacak. Hyundai Motor Group tarafından şirket içinde geliştirilen yeni ccOS, araç ve sensör ağı tarafından üretilen büyük miktarda verinin yanı sıra, harici bağlantılı araç veri merkezlerini bir araya getirerek sürücü ve yolcular için daha keyifli ve rahat bir deneyim sunacak.

ccSP mimarisini de içeren ccOS, Nvidia’nın 4 temel yazılım sistemini kullanacak:

  • Araçların içinde ve dışında büyük miktarda veriyi işlemek, derin öğrenme gibi gelişmiş BT teknolojilerini desteklemek ve optimize etmek için NVIDIA GPU’ları kullanan yüksek performanslı bilgi işlem.
  • Aracın çevrimiçi veya çevrimdışı durumuna bakılmaksızın kesintisiz hizmet sağlayan sorunsuz bilgi işlem. Araç bu sistem sayesinde, harici cihazları araç ortamına getirmek için çevredeki altyapı ve akıllı cihazlarla bağlantı kurabilecek.
  • Sürücünün amacını ve durumunu doğru bir şekilde tanımlayarak akıllı özelleştirilmiş hizmetler sağlayan akıllı bilgi işlem.
  • Araç içi ve harici ağları izleyerek ve araç güvenliği ile ilgili verileri izole ederek sistemi koruyan güvenli bilgi işlem.

Hyundai Motor Group, belirli araçlarıyla ilgili duyurularında ise IVI ve ccOS yeteneklerinin daha spesifik ayrıntılarını açıklayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu