Oasis Games, internet kullanıcılarını uyarıyor!

Mobil ödeme hizmetlerini kullanarak oyuncuları dolandıran bilgisayar korsanlarına karşı gözünüzü dört açmanız gerekiyor.

Aralarında Türkiye’nin de dahil olduğu 70 ülkede 100 milyondan fazla kayıtlı oyuncuya sahip olan Oasis Games, yaptığı bir açıklamayla Türk internet kullanıcılarını korsanlara karşı uyardı. Yetkililer yasa dışı yollarla oyunculardan para koparmaya çalışan kişilerin, faaliyetlerini Facebook adreslerini ele geçirdikleri oyuncuların akrabalarına ya da arkadaşlarına mesaj atarak yürüttüklerini belirtiyorlar. Alınan bilgilere göre internet korsanları karşı tarafa telefon numarasını soruyor ve hediye çeki göndereceklerini, telefonlarına gelen mesajı Evet şeklinde onaylamasını söylüyorlar. Mobil ödeme esnasında yapılan tüm uyarılara rağmen bazı kullanıcılar, telefonlarına gelen mesajı Evet yazarak onaylıyorlar. Böylece hediye çeki zannettikleri tutar faturalı hatlarından çekilmiş oluyor.

Oasis Games yetkilileri, ödeme departmanının üstünde çalıştığı risk kontrol sistemi ile bu tarz durumları oldukça azaltmayı başardıklarını vurguluyorlar. Mağdur edilmiş kullanıcılar kendilerine ulaştıklarında şirketin ödeme departmanı derhal ilişkili telefon numarası ile hesapları incelemeye alıyor ve şüpheli durumlarda bağlantılı hesaplar kapatılıyor. Toplanan bilgiler ek olarak Bilişim Suçları departmanı ile de paylaşılıyor ve departmana gerektiği takdirde mobil ödeme partneri işbirliğinde detaylı IP, mail adresi, saat-tarih bilgileri veriliyor.

Yetkililer, internet ve oyun firmalarının sıklıkla yaşadığı bu dolandırıcılık yöntemiyle karşılaşan kullanıcılara, olayı mutlaka oyun şirketi ile mobil servis sağlayıcıları arasında aracılık sağlayan mobil ödeme firmasına da bildirmelerini salık veriyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu