Okyanusta petrol araştıran gemiler için gelişmiş siber güvenlik

Programın öncelikli hedefi gemi ve liman arasındaki iletişimi artırıp son kullanıcı cihazlarını güvenlik altına almak.

Siber güvenlik alanında son dönemde deniz görevlerinin büyük zarar gördüğünü biliyoruz. Gerek nakliye gemileri gerek sondaj gemileri siber saldırılara maruz kalıyor. Bunu önlemek adına siber güvenlik sağlayan alanında lider bir şirket Naval Dome, özel bir protokle imza atıyor. Bir petrol şirketiyle anlaşan Naval Dome, Meksika Körfezi’nde teste başlıyor. Programın öncelikli hedefi gemi ve liman arasındaki iletişimi artırıp son kullanıcı cihazlarını güvenlik altına almak.

Güvenli denizler

Naval Dome Strateji Başkanı Adam Rizika, “Bugüne kadar açık denizlerde görev yapan gemilerimiz siber güvenlik anlamında yeterince donanıma sahip değildi. Denizcilik yönergelerine göre siber güvenlik talimatları ne yazık ki fazlasıyla üstünkörü hazırlandığı için yetersiz kalıyor. Artık uzaktan izleme, otonom kontrol, IoT ve dijitalleşmenin tüm gücünü kullanarak siber korsanların etkisini en aza indirgeyecek yeni ve köklü bir düzenlemeye gidiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Rizika’ya göre, çok basit hatalar nedeniyle büyük siber riskler meydana geliyor: “Örneğin, bir çalışan USB bellek takarak dosya aktarmak istiyor. Ancak o belleğin içinde virüs gibi zararlı bir yazılım var. Gemideki sistemler güncel olmadığı için bu tehdidi engellemekte aciz kalabiliyor. Aslında çok kısa sürede çok iyi sonuç almamak için hiçbir nedenimiz yok.”

İlgili Makaleler

Düşük güvenlik maliyeti

Naval Dome CEO’su Itai Sela ise “Uygulamalarımız sonucunda çok düşük maliyetlerle gemilerin kendilerini çok daha güvenli hale getirebileceğini görüyoruz. Bu nedenle iç ve dış tehditlere karşı uluslararası çözüm paketleri hazırlıyoruz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu