OnePlus ColorOS 12 için çıkış planları 16 Eylül’de açıklayacak

Oppo kısa süre önce, en son ColorOS 12 özel kaplamasının 16 Eylül'de açıklanacağını doğrulamıştı. Şimdi ise bir OnePlus yetkilisi, şirketin yaklaşmakta olan ColorOS sürümünü benimseme planlarının da bu etkinlik sırasında açıklanacağını belirtti.

Bilmeyenler için Çinli akıllı telefon üreticisi bu yılın başlarında Oppo ile birleşmişti. Birleşme ayrıca, özel kaplamayı içeren çeşitli alanlarda düzene sokma çabalarını da beraberinde getirdi. Şimdi, şirket bazı bölgelerdeki akıllı telefonları HydrogenOS üzerinden ColorOS’u kullanacak. Ağustos ayında şirketin CEO’su OnePlus 8, 8 Pro ve 8T’nin gelecek yıl ColorOS kararlı güncellemesini alacağını bile belirtmişti. Yeni ColorOS 12’den bahsetmişken, yazılımın yeni sürümü “Da Vinci” kod adına sahip.

Ayrıca, yeni özel görünüm, Huawei Çoklu Ekran İş Birliği’ne benzer Çapraz Ekran Bağlantısı gibi özelliklerle birlikte akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatler için desteklenecek. Özellikle, yeni güncelleme Android 12 işletim sistemini temel alıyor. Oppo ayrıca, Xiaomi’den MIUI, Meizu’dan Flyme, Smartisan OS ve HydrogenOS gibi Çin Android kaplamalarından birkaç yeni özelliği benimsemeye karar verdi. 

Bazı OnePlus cihazlarında ColorOS 12 bulunurken, yurtdışında satılan küresel modeller OxygenOS’u çalıştırmaya devam edecek. 

16 Eylül Oppo konferansı ile beraber tüm detaylara ulaşabileceğiz. Öncelikle tahminler büyük bir yazılım iyileştirmesinin gelmesi yönünde. Performans açısından cihazları optimize edecek olan sürümün arka plan tasarımını da güncellemesi bekleniyor. Tabi kesin bilgiler için 16 Eylül etkinliğini beklememiz gerekecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu