OnePlus o telefonu çıkarmaktan vazgeçti

OnePlus, 2016'dan beri her yıl iki amiral gemisi akıllı telefon serisini piyasaya sürmesiyle tanınıyor. Şirketin yılın ikinci yarısına yönelik premium telefonları, OnePlus T serisinin altında yer alıyor. Güvenilir bir teknoloji analistine göre 2021'de T modeli olmayabilir.

Ünlü teknoloji analisti Max Jambor’a göre, OnePlus bu yıl OnePlus 9T’yi piyasaya sürmeyecek. Ne yazık ki, kısa tweet’te nedenden bahsedilmiyor. Daha önce çıkan haberlerde bu yeni serinin üst segmentte yer alacağı ve Asya pazar ile küresel pazarda aynı anda satışa çıkarılacağı söyleniyordu.

OnePlus, herhangi bir ürünün piyasaya sürülmesinden veya iptal edilmesinden önce duyurular yapmasıyla bilindiğinden, markanın neden OnePlus 9T’yi piyasaya sürmediğini açıklamasını bekliyoruz. Ama yine de, her zaman olduğu gibi, şirket basit bir cevap vermeyecek.

OnePlus 9T’nin iptal edilmesinin, özellikle amiral gemisi Qualcomm Snapdragon 888 olmak üzere yarı iletken sıkıntısından kaynaklanabileceğini düşünüyoruz. Yaklaşan Galaxy S21 FE de aynı nedenle ertelendi.

Markanın yılın ikinci yarısında başka bir üst seviye cihaz çıkarmaması da mantıklı çünkü ilk yarıda piyasaya çıkan modellere göre çok büyük gelişmeler yok. Bu nedenle, bir yıl önceki OnePlus 7T Pro’nun aksine geçen yıl OnePlus 8T Pro yoktu. Belki de şirket gelecek yıl OnePlus T serisini sessizce durduracak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu