OPPO, Android 12 tabanlı ColorOS 12’u kullanıcılara sunacak

Google'ın bu ay Android 12 tam sürümünü piyasaya sürmesi bekleniyor. Bazı ortak OEM'lerin de bunu takiben Android'in en son sürümüne dayalı olarak mobil yazılımlarının yeni sürümlerini çıkarmaları bekleniyor. Bunlardan biri de OPPO olacak.

ColorOS’un resmi ColorOS Weibo hesabı, bugün erken saatlerde ColorOS 12 için bir teaser görüntüsü paylaştı. Resim, saat 12’yi gösteren ColorOS Saat simgesini gösteriyor. Gönderiye göre şirket yarın (7 Eylül) daha ayrıntılı bilgi paylaşacak.

OPPO’nun yakın zamanda sızdırılan ColorOS 12 lansman etkinliğinin tarihini yarın açıklayacak, büyük ihtimalle de bu tarih 13 Eylül olacak. Bilmeyenler için OPPO, Android 11’in kararlı kanala ulaşmasından sonra geçen yıl ColorOS 11 için özel bir etkinlik düzenledi. Dolayısıyla bu yıl da aynı şey olabilir. Bu, Android 12 Stable’ın bugün veya OPPO etkinliğinden bir gün önce duyurulabileceği anlamına geliyor.

Şu an itibariyle, Android 12 tabanlı ColorOS 12 ile ilgili net bilgiler yer almıyor. Yeni OPPO yazılımının, HUAWEI Çoklu Ekran İşbirliği’nin bir klonundan başka bir şey olmayan ‘Çapraz Ekran Bağlantısı’ adlı yeni bir özellikle geldiği söyleniyor. Şirket ayrıca edilir üçlü MIUI, Flyme, Smartisan OS ve HydrogenOS gibi çeşitli diğer Android tabanlı yazılım sistemlerine entegre olacak.

İlgili Makaleler

ColorOS 12, yalnızca OPPO akıllı telefonlarda değil, OnePlus ve realme’de de bulunacak. Bunun nedeni, Çin’de satılan OnePlus telefonlarının OnePlus için ColorOs kullanması, uluslararası pazarlarda ise bazı ince ayarlara sahip aynı yazılımın OxygenOS olarak adlandırılması diyebiliriz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu