OPPO’dan yeni haber: Tablet ve katlanabilir cihaz üreteceğiz

Oppo'nun üst düzey yetkilileri, şirketin tabletler ve katlanabilir formda akıllı cihazlar geliştireceğini söyledi.

Oppo’nun tablet üretime başlayacağı uzun süredir sektörde bolca konuşulan haberlerden biri. Bu ayın başında Android 12 tabanlı ColorOS12’yi çıkartan teknoloji devi, bu yazılımın akıllı telefon dışında farklı cihazlarda da kullanılacağına dair izler taşıyordu. Bugün beklenen haber, Oppo’nun üst düzey yetkililerinden geldi. Yapılan açıklamaya göre, Oppo’nun tabletler ve katlanabilir formda akıllı cihazlar geliştirecek.

OPPO Başkan Yardımcısı ve OPPO Çin Başkanı Liu Bo, bugün gerçekleştirilen iş zirvesinde şirketin ileri teknoloji ürünler, IoT ürünleri ve e-ticaret stratejisine yönelik planlarını açıkladı.

Sina Technology tarafından hazırlanan bir rapora göre, OPPO yöneticisi, şirketinin ilk tabletini 2022’nin ilk yarısında piyasaya süreceğini doğruladı. Aslında aynı dönemde bir diğer teknoloji devi Vivo’nun da ilk tabletini aynı zamanda piyasaya sürmesi bekleniyor.

Yönetici ayrıca OPPO’nun “çok biçimli akıllı telefon ürünlerini” piyasaya süreceğini de açıkladı. Başka bir deyişle, firma katlanabilir ve benzeri cihazları piyasaya sürecek. Fakat katlanabilir akıllı telefonlar için henüz bir tarih verilmedi.

Oppo’nun geçen sene tanıttığı Nendo modeli

Geçen yıl firma, OPPO X 2021 adlı yuvarlanabilir konseptli bir akıllı telefon sergilemişti. Hatta ‘NENDO’ adlı bir Japon tasarım firması ile ortaklaşa üç katlı bir konsept akıllı telefon tasarımı duyurmuştu. Bu bilginin ışığında bahsedilen farklı formda ifadesinden aslında geçen sene haberi yapılan bu ürünlerin ticari bir versiyonunu bekleyebiliriz.

Liu Bo, üst düzey cihazlardan yaklaşık 600 USD bantlarından bahsederken, OPPO’nun şu anda Çin akıllı telefon pazarındaki üçüncü en büyük premium Android OEM’i ve Çin akıllı telefon pazarındaki en büyük ikinci OEM olduğunu açıkladı. Ayrıca OPPO Find X3 serisinin bilinirliğinin %46’dan %60’a çıktığını söyledi.

Ayrıca, birleşmeden sonra OnePlus’ın OPPO’nun bir alt markası haline gelmesiyle, şirketin e-ticaret işi de kendi Huantai Alışveriş Merkezi’ne ek olarak JD, Suning, GOME, Pinduoduo ve diğerleri gibi popüler perakendecilerin varlığıyla güçleniyor.

Son olarak OPPO, gerçek anlamda kablosuz kulaklıklar, fitness takip cihazları, akıllı saatler, akıllı TV’ler ve daha fazlası gibi farklı IoT ürün kategorilerinde yeni ürünler piyasaya sürmeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu