Oracle bulut güvenliğini Palerra ile güçlendirecek

Oracle, bulut servisleri için güvenlik yazılımı geliştiren Palerra’yı satın alacağını açıkladı.

Palerra‘nın sunduğu Loric adlı Bulut Erişim Güvenlik Aracısı (Cloud Access Security Broker – CASB) yazılımı; bulut kullanımında görünürlük, veri güvenliği, kullanıcı davranışı analitiği ve güvenlik ayarlamaları ile birlikte otomatik vaka yanıtlama yetenekleri sunuyor.

Bu satın almanın, şirketin genel bulut güvenlik portföyüne önemli bir katkı sağlayacağını belirten Oracle Yönetim Kurulu Başkanı ve CTO’su Larry Ellison, Oracle OpenWorld konferansındaki konuşmasında şunları söyledi: “Güvenlik, Oracle için bir iştir. Bu alanda geliştirmelere devam ediyoruz ve iyi iş yaptığını gördüğümüz bir tedarikçi bulursak, onu satın alacağız.”

Yapılan anlaşmanın finansal detayları henüz paylaşılmadı. Ancak sözleşme sonuçlanıncaya kadar Palerra kendi çalışmalarını sürdürecek. Satın alma gerçekleştikten sonra ise Palerra yönetimi, ekibiyle birlikte Oracle bünyesine geçecek.

2013 yılında kurulan Palerra, aralarında Norwest Venture Partners, Wing Venture Capital ve August Capital gibi yatırımcıların bulunduğu bir grup tarafından desteklenen özel bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin CEO’su ve Kurucu Ortağı Rohit Gupta, “Bulut teknolojilerinin kurumsal dünyadaki muazzam yayılımıyla birlikte, bulutta güvenlik en önemli iş önceliklerinden biri haline geldi.” açıklamasını yaptı.

Satın almanın gerçekleşmesiyle birlikte, Oracle Identity Cloud Service (IDaaS) çözümü ile Palerra’nın CASB hizmeti bir arada kullanılacak ve kullanıcılara, uygulama ve API’lere, altyapılara daha kapsamlı koruma sağlanacak. Böylelikle bulutta daha güvenli bir müşteri yayılımı mümkün olacak.

Oracle şu an Palerra’nın ürün yol haritasını inceliyor ve mevcut müşterilere ileri bir tarihte kullanımla ilgili rehberlik etmeyi planlıyor. Palerra müşterilerine ayrıca Oracle’ın diğer ürün ve çözümleriyle daha iyi entegrasyon ve uyum sözü veriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu