Oracle da TikTok’u satın almak istiyor

İddialar doğruysa ünlü ABD merkezli teknoloji firması Oracle da TikTok’u satın almak için görüşmeler yapıyor.

Son ayların popüler sosyal medya platformu TikTok’un başı ABD yönetimi ile dertte. Ülke çapında yasaklanması gündemed olan ve Amerikan şirketlerinin 20 Eylül tarihinden itibaren ticari ilişkiler kurması yasaklanan TikTok uygulaması ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Halen Microsoft’un ABD operasyonlarını satın almak istediği ve bu konuda görüşmelerin devam ettiği TikTok ile ilgili yeni bir iddia kulislerde yankı buldu.

Oracle da TikTok’u satın almak istiyor

İddianın kaynağı ise ABD merkezli The Financial Times gazetesi. Gazetenin haberine göre Microsoft’tan önce Oracle da TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını satın almak için görüşmelerde bulunuyor.

Görüşmelerin niteliği ve konuşulan rakamlarla ilgili fazla bir detay verilmedi. Ancak Microsoft’ta olduğu gibi Oracle’ın da fazla zamanı yok. Zira ABD Başkanı Donald Trump imzaladığı bir kararname ile 20 Eylül’den itibaren ABD merkezli şirketlerin TikTok ile iş yapmasını engellemeye karar verdi. Bu engelleme hayata geçene kadar görüşmelerin tamamlanması gerekiyor. Yani TikTok ya satılacak ya da ticari olarak engellenecek.

Öte yandan Microsoft ve Oracle, TikTok ile ilgilenen tek ABD şirketi değil. Bir diğer sosyal medya platformu olan Twitter da TikTok ile satın alma görüşmeleri yapmıştı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu