Oracle, en büyük Türk şirketlerinin dijitalleşme çalışmalarını destekliyor

Acıbadem Sağlık Grubu, Bupa Acıbadem Sigorta, Fasdat Gıda, Kibar Holding, MNG Kargo, Setur, TAV Havalimanları Holding, Yapı Kredi büyük çaplı dönüşüm girişimlerinde Oracle Bulut’u seçti.

Sigorta, perakende, finans, imalat, lojistik ve hızlı tüketim alanlarında faaliyet gösteren önde gelen Türk şirketleri, büyük çaplı dijital dönüşümlerini yönlendirmesi için Oracle Bulut Uygulamaları’nı (Oracle Fusion Cloud Applications) seçti. Oracle Bulut Uygulamaları, kuruluşların verimliliği artırmalarına, çevikliği hızlandırmalarına, maliyetleri azaltmalarına, inovasyonu yönlendirmelerine, en iyi yetenekleri işe almalarına ve ellerinde tutmalarına yardımcı olacak.

“Bulutun yönlendirdiği dijital teknolojiler, dünyanın dört bir yanında iş sürekliliğini sürdürülebilir hale getirmede önemli bir rol oynamıştır. Uzaktan çalışmanın etkinleştirilmesinden önemli tedarik zincirlerinin etkin bir şekilde yönetilmesine ve hayati öneme sahip vatandaşlık hizmetlerinin kullanıma sunulmasından kritik tıbbi araştırmalara yardımcı olunmasına dek birçok alanda Bulut teknolojileri yeni normalde yönümüzü bulmamıza yardımcı oluyor.” diyor Oracle Türkiye Kurumsal İş Uygulamalar Ülke Lideri Ayşegül Dedeoğlu. Oracle Bulut Uygulamaları, finans ve varlık yönetiminin yeniden ele alınmasından, değişen müşteri katılımı modellerine ve hayati öneme sahip tedarik zincirlerinin sürdürülmesinden, uzaktan çalışan iş gücü stratejisinin yeniden tanımlanmasına dek Türk şirketlerinin gerçek bir iş esnekliği oluşturmasına yardımcı oluyor.

Önde gelen Türk şirketleri Oracle Bulut Uygulamaları‘nı seçiyor!

Yenilikçi İnsan Kaynakları

25 yılı aşkın süredir sağlık sigortacılığında uzmanlaşmış, kurumsal sağlık sigortacılığının da önde gelen firmalarından biri olan Bupa Acıbadem Sigorta, mobil teknolojileri kullanarak yetenek yönetimi, performans ve iş gücü yönetimi gibi kilit fonksiyonların tümüne erişebilen, birbiriyle oldukça bağlantılı bir iş gücü oluşturmak amacıyla Oracle İnsan Kaynakları Bulut Uygulaması (HCM)’nı seçti. 

İştirakleriyle birlikte 30 ülkede 100 havalimanında hizmet veren TAV Havalimanları, geniş bir coğrafyada hızla değişen müşteri beklentilerine ve sektör ihtiyaçlarına yenilikçi ve dinamik bakış açısıyla hizmet verecek çalışanlarını gerçek zamanlı görmek, yönetmek ve yetkinliği doğru konumlandırarak optimum performans elde etmek için Oracle HCM Bulut Uygulaması’nı seçti.

Esnek tedarik zinciri

Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby’s Usta Dönerci ve Usta Pideci gibi bin 200’den fazla restorana sahip TAB Gıda A.Ş.’nin satın alma, depolama ve lojistik hizmetleri yanında, EDT (Ev Dışı Tüketim) kanalında Türkiye’nin pek çok otel, restoran, kafe noktasına Tedarik Zinciri Yönetimi hizmeti vermektedir. Ayrıca Frigorifik yapıda üretim ve hizmet sunan “3’üncü Kişi” firmalara da FTL-LTL olarak dağıtım yapan Fasdat Gıda Dağıtım A.Ş, nakliye maliyetlerini azaltmak, hizmet seviyesini daha da yükselterek verimli bir operasyon sunabilmek amacıyla süreçleri otomatik hale getirmek için Oracle Nakliye Yönetimi Bulut Uygulaması’nı hayata geçiriyor.

Türkiye’nin en büyük ve çok yönlü işletmelerinden biri olan ve 20’den fazla grup şirketi ve 7 bin çalışanı ile faaliyetlerini sürdüren Kibar Holding, satın alma yönetim sistemini tamamen dijital hale getirmek için Oracle Satın Alma Bulut Uygulamaları’nı seçti. Bu uygulama ile Kibar Holding talepten ödemeye ve teslime dek tüm operasyonlarını verimli ve çevik bir operasyon olarak modernize edebilecek.

Bünyesinde bulunan 21 hastane ve 13 tıp merkezinde 3 bin 500 doktor ve 4 bin 250 hemşire olmak üzere yaklaşık 22 bin 500 çalışanıyla sağlık hizmeti vermekte olan Acıbadem Sağlık Grubu, hastane ve tıp merkezlerinin yanı sıra, destek hizmet şirketleri ile sağlığın her alanında “360 derece” hizmet üretmektedir. Sözleşme Yönetimi yaşam döngüsünü uçtan uca dijital hale getirmek için Oracle Tedarik Yönetimi Bulut Uygulaması (SCM)’nı seçen Acıbadem Sağlık Grubu, modern ve esnek, kullanımı kolay ara yüzler sunan bulut uygulaması ile, tüm sözleşmeleri için kurum standartları ile uyumlu sözleşme hazırlık sürecini etkin bir şekilde yönetebilecek, risk yönetimi yapabilecek ve sözleşmeler üzerinde tam bir görünürlük optimizasyonu sağlayacak.

Çevik finans

220 farklı ülkede her gün 700 binden fazla haneye hizmet veren, Türkiye’nin lider kargo şirketlerinden biri olan MNG Kargo, kurumsal çapta çeviklik ve uyum hedefi ile finans birimlerini diğer birimleriyle sorunsuz bir şekilde bağlantılı hale getirmek için Oracle Kurumsal Performans Yönetimi Bulut Uygulaması (EPM)’nı seçti. Bu uygulama sayesinde MNG Kargo, günlük kargo hareketine göre gerçek zamanlı güncellemeler ile finans operasyonlarında şeffaflık sağlayarak, bütçe ve planlama çalışmalarını da daha doğru bir şekilde sürdürebilecek.

1965 yılında Koç Holding şirketlerinden biri olarak kurulan Setur, turizm alanında yurt içi ve yurt dışına dönük tur operatörlüğü ile otel satışı, IATA uçak bileti satışı, vize hizmetleri, kongre ve seminer organizasyonları ve yurt dışı eğitim başlıklarında hizmetler sunmaktadır. Aynı zamanda Duty Free işletmeciliğinde Türkiye’nin köklü ve yaygın markalarındandır. Setur, geleceğe hazır dijital Kurumsal Performans Yönetimi süreçlerini hayata geçirmek için için Oracle EPM Bulut Uygulaması’nı seçti. Bu kapsamda tüm UFRS yasal ve yönetim raporlaması, yıllık ve dönem bazlı stratejik bütçe ve tahmin modellemesi ile “Zero Based Budgeting” modelini de içeren bütçeleme, planlama ve raporlama süreçlerini Oracle Fusion EPM Bulut üzerinde yönetecek.

Yapı Kredi 1944 yılında kuruluşundan bu yana, müşteri odaklı bankacılık anlayışı ve yenilikçiliği ön planda tutan yaklaşımı ile piyasadaki konumunu sürekli olarak pekiştirmeye devam etmiştir. 2020 yılının birinci yarısı itibarıyla Yapı Kredi 444,4 milyar TL toplam aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük üçüncü özel bankası olan Yapı Kredi, “Zero Based Budgeting” (Sıfır Tabanlı Bütçeleme) projesinde Oracle EPM Bulut Uygulaması’nı seçti. Maliyet yönetiminin hayati önem taşıdığı bu zamanda Yapı Kredi, global varsayımların banka finansallarına etkilerini simüle ederek harcamalarını daha detaylı takip ve analiz imkanına sahip olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu