Oracle şirket merkezini Teksas’a taşıyor!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Oracle, Silikon Vadisi’ndeki merkezini Teksas’a taşıyacağını açıkladı.

ABD’de teknoloji dendiği zaman akla gelen ilk yerlerden biri Silikon Vadisi. Birçok dünya devi teknoloji şirketi Silikon Vadisi’nde kuruldu ya da halen merkezleri orada. Ancak son yıllarda vergi oranlarının yüksekliği ve koranavirüs vakalarının artmış olması şirketleri Silikon Vadisi’nden ayrılmaya itiyor.

Geçtiğimiz aylarda HP, Silikon Vadisi’ndeki merkezini Texas, Houston’a taşıma kararı aldığını açıklamıştı. Benzer bir karar Oracle’dan da geldi. Şirketten yapılan açıkamaya göre genel merkez Texas’a taşınacak. Bu taşınmanın en önemli sepeplerinden biri de Texas’ta vergilerin Silikon Vadisi’nin bulunduğu California eyaletine göre daha düşük olması.

Silikon Vadisi’nin özellikle teknoloji şirketleri tarafından tercih edilmesi son yıllarda büyük bir patlamaya yol açmış, ev kiralarından diğer masraflara kadar birçok kalemde fahiş artışlar yaşanmıştı. Şirketler sadec ekendi masrafları için değil çalışanların da masraflarını düşünerek bu tarz adımlar atmaya başladı. Zira bazı çalışanlar maliyetler yüksek olduğu için Silikon Vadisi’ndeki işlerden uzak durmaya başlamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu