Oracle, TikTok için verilen fiyat teklif savaşını kazandı!

Oracle'ın, TikTok'un ABD operasyonları için verilen bir teklif savaşında Microsoft'u yendiği bildirildi ancak anlaşma, popüler kısa video uygulamasının satışını içermeyebilir.

Anlaşmaya aşina olan bir kişiyi kaynak gösteren Wall Street Journal, Oracle’ın TikTok’un ABD’deki “güvenilir teknoloji ortağı” olarak açıklanacağını söyledi. Ancak anlaşmaya göre, TikTok’un ana şirket ByteDance tarafından TikTok ABD operasyonlarının doğrudan satışı olmayacak.

Bu anlaşmanın pratikte tam olarak ne anlama geldiği bilinmiyor. Öyle ki 3 Ağustos’ta yürürlüğe giren kararname ile TikTok’un ABD’deki faaliyetlerinin Amerikan bir şirkete satılması gerektiği belirtilmişti. Bu olmadığı takdirde şirketin ABD’deki faaliyetleri engellenecekti. Başkan Trump, ByteDance’e ABD operasyonlarını 12 Kasım’a kadar geri çekmek için 90 günlük uzatılmış bir süre de vermişti. Fakat anlaşma ne şekilde olursa olsun, yine de yönetimin gözüne girebilir çünkü Trump yönetimi ve Oracle’ın olumlu bir ilişkiye sahip olduğu biliniyor.

Oracle’ın TikTok ile anlaşma için hazır olduğu haberi, Microsoft’un ByteDance tarafından teklifinin başarılı olmadığı konusunda bir bildiri yayınlamasının ardından geldi.

Oracle ile potansiyel anlaşmanın şekli, South China Morning Post’un bir raporuna göre daha da karmaşık. Kaynağa göre ByteDance, herhangi bir ABD’li alıcıya kaynak kodunu dağıtmayacak ancak TikTok’un ABD’deki teknoloji ekibi yeni bir algoritma geliştirebilecek. Bu söylenti ışığında, Oracle’ın kendi algoritmasını tasarlayabildiği ABD’deki marka için bir lisans anlaşması önerilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu