Orjinal Diablo geri dönüyor!

BlizzCon 2016’da Diablo IV duyurulmadı ama serinin efsaneleşen ilk oyunu aramıza geri dönüyor.

Bir süredir, dün başlayan BlizzCon 2016 konferansında Diablo IV’ün duyurulacağına dair fısıltılar dolaşıyordu. Beklenen olmadı ama ateş olmayan yerden duman çıkmazmış, Blizzard Diablo hayranlarını güzel bir haber ile sevindirdi.

İlgili Makaleler

Serinin artık efsaneleşen, ancak grafikleri modern ekranlarda Minecraft’tan bile büyük pikselleşmeler ile anlamını kaybetmiş,  başlangıç oyunu Diablo aramıza geri dönecek. Blizzard Diablo 3 motorunu kullanarak ilk orijinal Diablo’yu tekrardan sevenleri ile buluşturacak. Böylece Blizzard da ilk kez remastered (yenilenmiş) oyun kervanına katılmış oluyor.

Üstelik Blizzard yenilenen Diablo’ya bir görüntü filtresi de ekliyor ve böylece dileyenler oyunu pikselleşen ilk görüntüleri ile oynayabilecek.

Genelde Blizzard böyle bir duyurun yaptıktan sonra bir kaç yıl beklememiz gerekebiliyor ancak bu sefer durum farklı, gelecek hafta Diablo test sunucularında denemelere açılmış olacak.

Bir diğer büyük Diablo haberi ise Diablo II’de tanıştığımız Necromancer sınıfının 2017 yılında yayınlanacak Diablo III: Reaper of Souls genişleme paketi ile gelecek olması. Ayrıca oyuna yeni bölgeler de eklenecek.

Özetlersek; Diablo hayranları için tekrardan parmakları ısıtıp, farelerin altını yağlamanın zamanı geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu