Orta Doğu Zirvesi, CISO’ların rolünü masaya yatırdı

Her yıl Dubai’de düzenlenen ve birçok marka ve kurumun katıldığı teknoloji fuarı GITEX'te gündem siber saldırılar oldu.

Her sene Dubai’de gerçekleşen Körfez ülkelerinin katılımıyla düzenlenen teknoloji fuarı olarak bilinen GITEX, geçtiğimiz günlerde sona erdi. Birçok marka ve kurumun katıldığı etkinlikte siber saldırılar, gündemi oluşturdu.

Katılımcıların ortak vurgusu, siber saldırıların iş stratejilerini ve operasyonlarını olumsuz yönde etkilediği oldu. Bu nedenle, artık CISO olarak tanımlanan ve güvenlikten sorumlu yöneticilerin rollerinin daha derinleşmesi gerektiği ifade edildi. Genellikle yazılım ve donanım ile sınırlı kabul edilen CISO’lar bundan böyle beceri ve yetkinliklerini artırarak iş stratejisi geliştirmenin de parçası haline gelecekler. En azından CISO’lardan beklenti bu yönde.

CISO’lar iş dünyasını anlamak zorunda

Deneyimli güvenlik profesyonellerinin yeni yetişenler için tavsiyelerde bulunduğu etkinliğe European Investment Bank CISO’su Jelena Zelenovic-Matone da katıldı. Kendisi artık yeni güvenlik anlayışında CISO’ların sadece güvenlikle sınırlı kalmamaları özellikle iş dünyasındaki gelişmelerden haberdar olmaları konusunda herkesin kendini yetiştirmekle sorumlu olduğunu belirtti.

Zelenovic-Matone, “Yeni mezunların çok geniş bir bakış açısına sahip olmaları iş dünyası için kritik önem taşıyor. Artık iş yapılış ve yönetim şekillerine aşina değilseniz sadece güvenlikten bahsederek uzun vadeli katkı sağlayamazsınız. Tutkuyla çalışmalı ve öğrenmeye açık olmalısınız.” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu