Orta Doğu’da uzaktan eğitim yüzünden 3 bin siber saldırı gerçekleşti

Orta Doğu genelinde yapılan bir araştırmaya göre, Temmuz ayına kadar geçen süre içerisinde siber saldırıların geçen seneye oranla %27 artış gösterdi.

Dünyada ve ülkemizde yüz yüze eğitime geçiş hızlandı. Ancak olası bir kapanma durumu için tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu nedenle geride bıraktığımız uzaktan eğitim dönemine dair verilerin dikkatle incelenmesi gerekiyor.

Orta Doğu genelinde yapılan bir araştırmaya göre Temmuz ayına kadar geçen süre içerisinde siber saldırıların geçen seneye oranla %27 artış gösterdiği tespit edildi. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkeleri kapsayan araştırmaya göre tam 3 bin 444 saldırı kaydedildi.

Dijital pandemi

Bu rakam dünyada Orta Doğu bölgesini siber açıdan dördüncü riskli konuma taşıyor. Uzmanlar, pandemide hızlıca dijital eğitime geçiş konusunda birçok kurumun hazırlıksız yakalandığını belirtiyor. Okulların altyapı olarak uzaktan eğitime yabancı olmaları en büyük neden olarak gösteriliyor.

Geçen eğitim yılındaki hataları tekrarlamak istemeyen Orta Doğu’da birçok ülke adeta dijital pandemi ilan ederek siber güvenlik konusunda çözüm arıyor. Gerek kendi bünyelerine deneyimli eleman katarak gerekse de dışarıdan uzmanlarla ve güvelik kurumlarıyla çözüm arayan Arap ülkelerinde öğrencilerin verisinin korunması öncelikli hale getirildi.

Bu tarz önlemler karşısında siber saldırganların daha da agresif saldırılar düzenleyebilecekleri unutulmamalı. Dolayısıyla ülkemizdeki tüm eğitim kurumlarının ilgili bakanlıklar dahilinde geç olmadan siber bir kalkan oluşturmalarını tavsiye ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu