Parker adlı güvenlik robotu ABD sokaklarında göreve başladı

Gelişmiş kameralarla donatılmış ve 360 dereceye hakim güvenlik robotu adeta kentte “yargı dağıtıyor”.

ABD’de Charlotte isimli bölgede 1.5 metre boyunda ve 180 kilo ağırlığında biraz alışılmışın dışında bir robot tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Gelişmiş kameralarla donatılmış ve 360 dereceye hakim güvenlik robotu adeta kentte “yargı dağıtıyor”.

Star Wars filmlerinden fırlamış gibi duran Parker, Pheonix, Arizona merkezli Transcend adlı bir teknoloji şirket tarafından geliştiriliyor. Parker kendini şarj ediyor ve yedi gün, günde 24 saat çalışabiliyor. İnsanları yüksek doğrulukta algılayabiliyor. Robotun termal görüntüleme özelliği de bulunuyor. “Şüpheli bir durumda Parker, kişilere veya bölgeye yaklaşabiliyor. Ardından interkoma basıp bize canlı bir geri bildirim sağlayabilir.” diyor Brookfield Properties güvenlik hesap yöneticisi Darin Sewell.

Benzer robotlar, Houston ve Boston gibi yerlerde konuşlandırıldı. Ancak Parker, bir şekilde sempatik geliyor ki insanlar çekinmek yerine onunla selfie çekmek istiyor. Tabii ki bu tarz robotların gerçek güvenlik görevlilerinin yerini alması pek olası değil. Yine de bazı kesimler robotun kayıt almasından haklı olarak şikayet ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu