Patronunuz ofisteki en büyük siber tehdit olabilir!

OneLogin'in yeni araştırması, kurumsal cihazlara bulaşan kötü amaçlı yazılımlar için beklenmedik bir kaynak olabileceğini buldu: Patronlar.

ABD ve İngiltere’deki 2 bin uzaktan çalışandan veri toplayan şirketin “Covid-19 Uzaktan Çalışma Durumu Anketi 2.0” adlı raporu, üst düzey yönetim personelinin siber güvenliğe karşı en sıradan tavrı gösterdiğini iddia ediyor.

OneLogin’e göre, kıdemli yöneticiler, kuruluşlarının dışındaki bir kişiyle iş cihazını meslektaşlarına göre iki kat daha fazla paylaşıyor. Yöneticilerin yüzde 19’u ise ailelerinden biriyle şifreleri paylaşırken, genç personelin sadece yüzde 7’si bu davranışta bulunuyor. Benzer şekilde, kıdemli çalışanların yüzde 30’u kamuya açık Wi-Fi ağlarından çalıştığını bildirirken, kıdemsiz çalışanların yalnızca yüzde 15’i bu ağları kullanıyor.

Ek olarak, kadın personellerin erkek meslektaşlarına göre daha iyi güvenlik uygulamaları kullandığı, halka açık Wi-Fi ağlarında daha az çalıştığı ve iş cihazlarına kişisel uygulamaları indirmekten kaçındığı görüldü.

İlgili Makaleler

Diğer ilginç bulgular arasında ise ABD’li çalışanların İngiltere’dekilere göre daha az güvenlik odaklı olması yer alıyor. ABD’deki uzaktan çalışanlar, cihazlarını İngiltere’dekilere göre yüzde  7 daha fazla paylaşıyor ve daha yüksek oranda halka açık Wi-Fi kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu