Pensilvanya’da bir üniversite siber güvenlik kampı düzenledi

Ulusal Güvenlik Ajansı’nın düzenlediği kampta eğitim alan öğretmenler, bu bilgileri yıl içerisinde öğrencileriyle paylaşarak müfredatı güncelleyecekler.

Üniversitelerde genellikle bahar şenliklerine aşinayız. Müzik başta olmak üzere sanat ve eğlence ağırlıklı bu anlayış ABD, Pensilvanya eyaletinde bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi’nde değişime uğruyor. Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) 7 bin dolar bütçe ile düzenlediği kampta lise öğretmenleri yoğun bir eğitim aldı. Yıl içerisinde öğretmenler, bu bilgileri öğrencileriyle paylaşarak müfredatı güncelleyecekler.

Yeni nesil istihdam

Kampın genel olarak başarılı geçtiğini belirten öğretmenler, siber güvenlik konusunun öğrencilerin kariyerine ilham vereceğini düşünüyorlar. Zaten NSA da bu tarz eğitimleri lise düzeyinde tutarak, öğrencilerin siber güvenlik alanlarına yönelmeleri için yatırım yapıyor çünkü mevcut veriler, gelecekte çok daha fazla siber güvenlik çalışanına ihtiyaç duyulacağını gösteriyor.

Programın koordinatörlerinden Trey Downey, “Çok hızlı ve dinamik bir alanda kalıcı eğitimler vermek çok zor. Ancak şifre koruma, bilgi hırsızlığı, sosyal medya mühendisliği gibi genelgeçer konularda ve kavramlarda öğretmenlerimizi bilgilendirerek öğrencilerimizin başına gelebilecek olaylar konusunda hazırlıklı olmayı hedefliyoruz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu