Pentagon yapay zeka ofisinden gerçek sonuçlar bekliyor

JADC2, Pentagon'un kara, hava, deniz, siber ve uzayda hızlı yanıt ve sorunsuz bilgi paylaşımı vizyonunun bir parçası olarak lanse ediliyor.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, Pentagon’un her şeyi içeren yeni dijital ofisi (JADC2) için büyük umutları olduğunu ve Ortak Alan Komuta ve Kontrol de dahil olmak üzere ordunun en zorlu projelerinden bazıları için bu ofisin büyük bir güç olacağını ifade etti.

Hicks, 8 Haziran’da Savunma Bakanlığı’nın sanal Dijital ve Yapay Zeka Sempozyumunda yaptığı açıklamada, henüz yeni olarak tam faaliyete geçen Dijital ve Yapay Zeka Baş Ofisinin sonuç üretmesi ve “yetenek ve teknik uzmanlık için gidilecek yer” olarak görülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Hicks, hedeflerinin yüksek doğrulukta hızlı ve etkili karar alma kalitesini artırmak olarak tanımlıyor.

Gelişmiş yapay zeka ve veri analitiği

JADC2, Pentagon’un kara, hava, deniz, siber ve uzayda hızlı yanıt ve sorunsuz bilgi paylaşımı vizyonunun bir parçası olarak lanse ediliyor. Hicks, “Dijital tehditlere ve meydan okumalara karşılık vermek için dijital ofisimize çok güveniyoruz.” diyor. Ofis, öncelikli olarak Savunma Bakanlığı’nda yapay zeka ile veri ve analitiği geliştirmeyi öncelikli hale getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu