Pırlanta satışlarında şeffaflığı artıran blockchain dönemi başladı

Blok zincir teknolojisi sayesinde elmaslar hammaddelerin çıkarıldığı, rafine edildiği, kesildiği, taşındığı ve satıldığı andan itibaren izleniyor.

Pırlanta ürünlerini karşılaştıran e-ticaret platformu Rare Carat, pırlanta satışları hakkında daha fazla şeffaflık için dağıtılmış defter blockchain geliştiricisi olan Londra merkezli girişim ​​Everledger ile bir ortaklık duyurdu.

Rare Carat, en ideal pırlantaları bulması için insanların dünya çapındaki çeşitli elmas perakendecilerini aramalarına olanak tanıyor. Everledger’in de yardımıyla artık müşteriler süreç hakkında daha da derin bilgiler edinebilecek.

Blok zincir teknolojisi sayesinde elmaslar hammaddelerin çıkarıldığı, rafine edildiği, kesildiği, taşındığı ve satıldığı andan itibaren izleniyor. Teknoloji, her işlemin herhangi bir zamanda denetlenebilen değişmez bir tarihsel kanıt zincirine kaydedilmesini sağlıyor. Elmasları tanımlamaya yönelik endüstri standardı yöntemlerle birleştirilen bu değişmez defterler, elmas tedarik zinciri düzenlemelerine gelişmiş bir teknoloji katmanı ekliyor. 

Everledger platformuyla perakendeciler, elmasların geldiği bölgeleri ve endüstri standartlarına uygun olduğunu göstererek düzenlemelere uygun olduklarını kolayca gösterebilecek.

Everleger’in kurumsal sınıf blok zinciri platformu, şeffaf tedarik zinciri takibi sağlamak için şarap ve alkollü içkiler, değerli taşlar, giyim ve geri dönüşüm gibi diğer sektörlerde de kullanılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu