Pizza zinciri Dominos robot ile teslimata başlıyor

Ünlü pizza zinciri, 2016 yılında ABD’de kurulan ve kısa sürede 500 milyon dolar yatırım alarak büyük çıkış yakalayan Nuro şirketi ile ortaklığa giderek otonom pizza teslimatı gerçekleştiriyor.

Akıllı robotların yavaş yavaş şehir hayatının her aşamasında etkin rolü olduğunu görüyoruz. Bu yeniliklerden biri de Dominos ile karşımıza çıkıyor. Ünlü pizza zinciri, 2016 yılında ABD’de kurulan ve kısa sürede 500 milyon dolar yatırım alarak büyük çıkış yakalayan Nuro şirketi ile ortaklığa giderek otonom pizza teslimatı gerçekleştiriyor. Dominos’un testleri Houston eyaletinde gerçekleşiyor.

Yepyeni bir deneyim

Şu an için sadece tek bir şubede pilot çalışmaları sürdüren Dominos, Nuro’nun tekerlekli tost makinesine benzetilen R2 robotu ile belirli müşterilere teslimat gerçekleştiriyor. R2 yoldayken müşteriye özel şifrelenmiş bir kod gidiyor ve pizzasını almak isteyen müşteri bu kodu girerek robotu açıyor. Dominos’un başkan yardımcısı Dennis Maloney, “Bizim ve müşterilerimiz için çok yeni bir süreç deneyimliyoruz. İnsanların robotla etkileşimi ve robotun şirketimize katacağı değer ve değişimi merakla takip ediyoruz.” diyor.

İlgili Makaleler

İlk adım

R2’nin önemli bir özelliği ABD yasalarına göre sokaklarda gezmesine izin verilen ilk otonom robot olması. Nuro’nun kurucularından Dave Ferguson, “Dünyada yaklaşık 18 bin şubesi bulunan çok büyük bir marka ile önemli bir otonom yolculuğuna çıktığımız için mutluyuz. Bu ilk adımın, gelecekte nasıl bir değişimin öncüsü olacağını birlikte göreceğiz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu