Play Store’daki casus yazılım uygulamaları yasaklanıyor

Casus yazılımı uygulamaları, üçüncü bir tarafın cihaz kullanıcısının aktivitesini izlemesine izin veriyor. İzleme, konum izlemeden okuma ve kaydetme etkinliğine ve bazı durumlarda bir cihaza yüklenmiş uygulamaları kontrol etmeye kadar her şeyi içerebiliyor. En önemlisi, uygulamalar bir kurbanı takip etmek gibi kötü niyetli amaçlar için kullanılabiliyor.

Politika değişikliği duyurusunda Google, yasağın kişisel bilgileri cihazdan yeterli bildirim veya izin olmadan ileten kod için geçerli olduğunu ve bunun olduğuna dair kalıcı bir bildirim göstermediğini belirtti.

Google, yeni politikasını “Ebeveyn izleme veya kurumsal yönetim için özel olarak tasarlanmış ve pazarlanan politikayla uyumlu uygulamalar, izleme ve raporlama özellikleriyle Play Store’da dağıtılabilir.” şeklinde yazdı. Ek olarak, 21 Ekim’den itibaren kullanıcılara sahipliği veya amacı yanlış yansıtan uygulamaları veya geliştirici hesaplarını yasaklayan Google Play şartları değiştirildi. İlk iki değişiklik kapsamında, herhangi bir kişi veya kuruluşun kimliğine bürünen, sahipliğini veya birincil amacını gizleyen uygulamalar ve kullanıcıları yanıltmak için koordineli faaliyetlerde bulunan uygulamalar yasaklanacak.

Son yanlış beyan değişikliği ise “uygulama içeriğinin politika, sosyal konular veya kamuoyunu ilgilendiren konularla ilgili olduğu durumlarda uygulama kimliğini veya diğer önemli ayrıntıları gizlemek veya yanlış tanıtmak için diğer uygulamalar, siteler, geliştiriciler veya diğer hesaplarla koordinasyon sağlayan” uygulamalar için geçerlidir. Kısacası kural, niyetleri gereği açık olmayan siyasi etki uygulamalarını da yasaklıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu