PlayStation 5 ABD tarihinin en çok satan konsolu oldu

NPD Group tarafından yapılan analize göre PS5, piyasaya sürülmesinden bu yana hem en çok satılan hem de en çok kazanç sağlanan konsol oldu.

Sony, geçen yıl Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’dan başlayarak yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’ı piyasaya sürdü ve kısa sürede de tüm dünyada satışa çıkarmayı başarmıştı. Şimdi ise Sony PS5, resmi olarak ABD tarihinin en hızlı satan konsolu haline geldi. NPD Group tarafından yapılan analize göre, bu son konsol, beş ay önce piyasaya sürülmesinden bu yana hem en çok satılan hem de en çok kazanç sağlanan konsol oldu.

NPD İcra Direktörü Mat Piscatella, Nintendo Switch’in bu yılın ilk çeyreğinde en çok satan donanım platformu haline geldiğini, Sony’nin PlayStation 5’in ise satış değeri açısından ABD’de birinci sırada yer aldığını söyledi.

Veriler, bu yılın Mart ayında toplam oyun donanımı satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artarak 680 milyon dolarlık rekor kırdığını gösteriyor. Bu yıl harcanan toplam miktar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 artışla 1.4 milyar $’dır.

PlayStation’a gelince, Sony, 31 Mart 2022 itibarıyla şirketin, PS4’ün piyasaya sürülmesinin ikinci yılındaki satışlarını aşarak 12,8 milyondan fazla PS5 satabileceğine inanıyor.

Sony, ayrıca PS5 DualSense denetleyicisinin Mart ve 2021’in ilk çeyreği dolar satışlarında lider aksesuar olmasıyla, aksesuar satışlarında da lider oldu.

Japonya merkezli şirket bu haftanın başlarında konsol için genişletilmiş depolama ve konsol açıldığında TV’yi açan Tek Dokunuşla Oynatma sağlayan yeni bir PS5 güncellemesi yayınladı. Ayrıca, oyuncular şarj ederken kendi kol pilinin yüzdesini gösteren bir güncelleme yayınladı. 120Hz 120 fps oyun sağlayan, “bir”, 1080p / 120 Hz bilgisayar monitörleri için de özellik eklendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu