Polonya’dan yeni yapay zeka politikaları

Yapay zeka ve ekonomi alanındaki potansiyeli ortaya çıkarmayı hedefleyen tasarı, dünyada bir ilk!

Geçtiğimiz günlerde toplanan Polonya meclisi ilginç bir çalışmaya imza atarak yapay zeka konusunda detaylı bir yasa teklifi düzenledi. Özellikle yapay zeka ve ekonomi alanındaki potansiyeli ortaya çıkarmayı hedefleyen tasarı, dünyada bir ilk olarak gösteriliyor.

Kısa, orta ve uzun vadeli hedefler

Genel hatlarıyla yapay zekanın temel prensipleri ve altyapısı üzerine detaylı maddeler içeren tasarı, Polonya Kalkınma Planı’nın en önemli parçası olarak gösteriliyor. Uzmanlar yeni yapay zeka politikasını geliştirirken OECD gibi uluslararası platformlarda üretilen raporları ve verileri de dikkate aldıklarını ifade ediyorlar. Buna göre, ilk etapta 2023, orta derecede 2027 ve uzun vadede 2027 ve sonrasını kapsayan yapay zeka kalkınma planı şirketler, toplum, bilim dünyası ve finans sektörü gibi farklı farklı alanlarda kapsayıcı maddeler içeriyor.

Girişimcilere teşvik

Buna göre, Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, yapay zeka üzerinde çalışma yapan yeni girişimciler için çeşitli kolaylıklar sağlayıp onları teşvik ederek projelerin önünü açacak. Merkezi yapıyı özel sermaye ile harmanlayan Polonya, özellikle araştırma ve geliştirme konularında yatırımı artıracak.

Polonya’nın yapay zeka konusunda ne kadar atılım gerçekleştireceği ve diğer ülkelerin bu tarz politikaları benimseyip benimsemeyeceklerini yakından takip edeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu