Porsche gürültü tespiti için yapay zekayı kullanıyor

Sounce sayesinde kulağın duyamayacağı frekanslardaki titreşimler bile veriye dönüştürülebiliyor.

Ünlü otomobil markası Porsche, dayanıklılık testleri başta olmak üzere birçok alanda yeni ve gelişmiş bir gürültü tespit sistemi kullanacak Sounce adlı teknoloji ile otomotiv sektöründe yeni bir yaklaşımın doğmasını hedefliyor. Yetkililere göre bu sistem, araç içerisinde kullanılan yüzlerce parçanın etkisini ölçebilecek hassasiyete sahip.

Akustik testler detaylı veriye dönüşüyor

Derin öğrenme ile geliştirilen Sounce, oluşan istenmeyen seslerin kaynağına da işaret edebildiği gibi gerekli düzeltme önerilerinde de bulunabiliyor. Bu yöntem ile oldukça uzun zaman harcayan mühendislerin işi bir hayli kolaylaşmış oluyor. Artık Sounce verisini kullanacak olan mühendislerin yoğun test ortamlarında üretim bandında bulunmasına gerek kalmayacak.

Bu veriler elbette uzaktan çalışma ile de birleştirilebiliyor. Sounce’un bir diğer önemli artısı ise ses ölçümüne paralel olarak kullanılan parçanın ne kadar dayanıklı olduğunu da ortaya koyması. Porsche Dijital’de Endüstri Çözümleri Başkanı olarak görev yapan Patricia Rennert, “Yapay zeka destekli akustik testler bize parçaların prototip aşamasında nasıl sonuç vereceğini göstererek zaman ve maliyet açısından verimliliğimizi artıyor. Kulağın duyamayacağı frekanslardaki titreşimleri bile Sounce sayesinde veriye dönüştürebiliyoruz. Bu da mühendislerimizin yaratıcılığını geliştirerek onları bir adım ileri taşıyacak bir yenilik.” diyerek Sounce’un gelecekte Porsche’a çok şey katacağını ifade ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu