Porsche yapay zeka ile otomobilleri kişiselleştiriyor

Porsche hem seçeneklerini öne çıkarmak hem de müşterilerin zamanını çalmamak adına bir tavsiye motoru geliştiriyor.

Otomobil sektöründe köklü markalar artan rekabette öne geçmek için teknolojiyi devamlı olarak sistemlerine dahil etmenin yollarını arıyor. Buna son olarak ünlü Alman markası Porsche’un gerçek zamanlı olarak işleyen yapay zekasıyla güçlendirilen Araç Konfigüratörü örnek gösterilebilir.

Milyarlarca seçenek parmaklarınızın ucunda

Bir otomobil satın alırken sadece renk seçenekleriyle sınırlı olmayan müşteriler aslında çok daha detaylı bir seçeneğe sahipler. Öyle ki jant seçeneği, modeli, spoiler modelleri derken binlerce kombinasyon arasında kaybolmak olası. İşte Porsche hem seçeneklerini öne çıkarmak hem de müşterilerin zamanını çalmamak adına bir tavsiye motoru geliştiriyor. Bu motor sizin yönlendirmeniz doğrultusunda hoşunuza gidecek kombinasyonları sadece birkaç saniye içinde önünüze koyuyor.

Kendini güncelleyen algoritma

Sistemin arkaplanında 270 makine öğrenme modeli milyonlarca veriyi analiz ediyor. Yapay sinir ağları (neural networks) üzerinde çalışan sistem aynı zamanda müşterinin hoşuna gitmesi seçenekleri de hazırlayarak ilham verici olabiliyor.

Elbette premium bir marka, müşteri ile böyle özel bir anda hata yapma lüksüne sahip değil. Bu nedenle Porsche çok sıkı bir test sürecini geride bırakarak şu an için %90 doğrulukta müşteri memnuniyeti sağlıyor. Derin öğrenme özelliği sayesinde yeni verilerle kendini güncelleyen algoritma sayesinde bu oranın yakın zamanda yukarıya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Proje Yöneticisi olarak görev yapan Axel Berger, “Bu teknoloji sayesinde kelimenin tam anlamıyla kişiye özel öneriler getirebiliyoruz. Üstelik bunu yaparken müşteriyi hiç yormuyoruz. Sistem o kadar hassas ki hiçbir zaman iki müşteriye aynı tavsiyede bulunulmuyor.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu