Profesyoneller için geliştirilen VR headset, PC içeren bir bavulla geliyor

VRgineers ve Novbox, GeForce RTX PC ile XTAL Novbox: VR VRD'yi tanıttı

Profesyoneller için geliştirilen VR headset, PC içeren askeri sınıf bir bavulla geliyor

Uzmanlara yönelik VR donanımı üreticisi olan VRgineers ve profesyonel kullanım için seyahat çantaları üreticisi NovBox, taşınabilir bir sanal gerçeklik çözümü oluşturmak için bir araya geldi. Sağlamlaştırılmış XTAL NovBox; VRgineers XTAL 8K 180° VR HMD ve NVIDIA’nın GeForce RTX veya VR iş yüklerini kaldırabilen Quadro RTX GPU tabanlı bir bilgisayardan oluşuyor.

VR kiti, ofis veya ev dışında sanal gerçeklik kullanması gerekenler için tasarlandı

VRrgineers’ın kurumsal sınıf XTAL 8K 180° sanal gerçeklik gözlüğü, her biri 3840×2160 çözünürlüğe sahip ve 180 derece görüş alanı sunan 3 LCD ekran ile geliyor. Fresnel olmayan lenslere sahip olan HMD’de entegre el izleme özelliği de bulunuyor.

180 derecelik görüş alanı ile birlikte yüksek çözünürlük, XTAL 8K 180°’yi performans gerektiren bir araç haline getiriyor. VRgineers bu nedenle VR headset’i, Intel Core i7-9700K veya Core i9-9900K PC ile güçlendirilmiş taşınabilir IP67 sertifikalı bir PC ile birleştiriyor. NVIDIA GeForce RTX veya Quadro RTX grafik kartının yanı sıra 64 GB’a kadar DDR4 RAM ve 4 TB’a kadar bir SSD de gözlüğe eşlik ediyor. Daha kolay kurulum için PC’de küçük bir Full-HD monitör ve izleme dörtgeni olan bir klavye yer alıyor.

XTAL NovBox ile ilgili en önemli özellik ise bir HMD ve bir PC’den oluşan tüm VR kurulumunun doğa koşullarına, suya ve toza karşı korumalı, sağlamlaştırılmış ve seyahat etmesi kolay bir kutuda gelmesidir.

VRgineers ve Novbox, ‘tam donanımlı yüksek kaliteli sanal gerçeklik istasyonunu’ VR gözlüklerini dış ortamda kullanması gerekenler için konumlandırdı.Şirketler XTAL NovBox’ın fiyatını ise henüz duyurmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu