Putin’den İngiltere’ye siber saldırı için 50 ajan emri

İstihbarat şefleri, ajanların askeri bilgileri çalmaya ve Ukraynalı aktivistleri ve Rus muhalifleri hedef almaya çalışacağından korkuyor.

İngiltere istihbarat dairesi MI5, Rus liderinin gizli ajanları İngiltere’ye yerleştirdiğini düşünüyor. Ukrayna’daki savaş nedeniyle Moskova ile artan gerilimlerle beraber bu ajanların görevi siber saldırılar başlatmak. İstihbarat şefleri, ajanların askeri bilgileri çalmaya ve Ukraynalı aktivistleri ve Rus muhalifleri hedef almaya çalışacağından korkuyor.

Uyuyan ajanlar gerçek mi paranoya mı?

Kaynaklar, Rus casuslarının en iyi devlet okulları ve kamu hizmeti de dahil olmak üzere İngiliz toplumunun tüm bölümlerine sızdığını ifade ediyor. İngiliz basınına konuşan ve ismi açıklanmayan üst düzey bir istihbarat yetkilisi, “Rusya’nın şu anda İngiliz toplumunun her düzeyinde aktif olduğunu varsaymalıyız.” uyarısında bulunarak şunları söyledi: “Her türlü istihbaratın özenle toplanıp Kremlin’e gönderildiğine eminim.”

Eski askeri istihbarat subayı Yarbay Philip Ingram da benzer açıklamalarda bulunuyor: “Birleşik Krallık’ta kaç Rus ajanı olduğunu doğru bir şekilde değerlendirmek imkansız. Rus diplomatik misyonlarının bir parçası olarak bilinen ilan edilmiş istihbarat görevlileri ve gizli ajanlar ve ardından toplumun her alanında uyuyan ajanların yürüttüğü gizli operasyonlar… Ukrayna’ya desteğimiz göz önüne alındığında, Rus istihbaratı ağırlıklı olarak İngiltere içindeki operasyonlara odaklanacak ve ayrıca siyasi kuruluşlar, savunma ve sanayi içindeki işe alım süreçlerini de etkileyebilir.”

İngilizlerin özellikle siber terör olayları ile ilişkilendirdiği bu iddialara Rus cephesinden ne gibi yanıtlar gelecek, bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu