Putin’den Rusya’daki siber suçluları ABD’ye teslim etme sinyali!

Rusya’nın başkanı Vladimir Putin, ellerindeki siber suçluları ABD’ye teslim etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Rusya’daki siber suçluları ABD’ye teslim etmeye hazır olduklarını söyleyen Rusya’nın başkanı Vladimir Putin, ABD’nin de kendi elindeki suçluları Rusya’ya vermesi koşulunu öne sürdü. Hatta Putin, bu konuda masaya oturup karşılıklı yeni bir anlaşmaya varmaya açık olduklarını söyledi.

Gerçek bir profesyonel

Uzmanlar, Biden ve Putin arasındaki gergin iletişimin bu vesileyle bir nebze de olsa yumuşayabileceğini ifade ediyorlar. Ancak bazı kişiler de Putin’in bu görüşme talebiyle aslında Suriye ve Libya’daki meseleleri masaya yatıracağı bir ortam oluşturmaya çalışabileceğini belirtiyorlar.

Putin bilindiği gibi Biden’ı nükleer silahların kontrolü anlaşmasındaki tavrından dolayı “gerçek bir profesyonel” olarak övmüş, kimilerine göre ters psikoloji yapmıştı. İki ülke de aslında siber terörden oldukça mustarip olduğu için masaya oturup beklenmedik bir anlaşmaya imza atabilirler. Diğer taraftan iki ülke de böyle bir anlaşmayla siber imajını kamuoyunda temizleme şansını elde edebilir.

Beyaz Saray ise Putin’in çağrısına direkt olarak olmasa da dolaylı bir cevap verdi. Beyaz Saray sözcüleri özellikle fidye yazılım konusunda Rusya kökenli olduğu düşünülen saldırıların ivedilikle inceleneceğini belirttiler. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu