Qualcomm, çip serisini Snapdragon 870 mobil işlemci ile genişletiyor

Qualcomm, daha hızlı bir merkezi işlem birimine sahip amiral gemisinin yinelemesi olan Snapdragon 870'i tanıttı.

Samsung gibi büyük üreticilerin popüler akıllı telefonları da dahil olmak üzere Android telefonların büyük bir kısmına güç sağlayan Qualcomm, Snapdragon 870’i 2020’nin amiral gemisi Snapdragon 865’in yükseltmesi olarak konumlandırdı. Ancak amiral gemisi işlemci, akıllı telefonlarla sınırlı kalmıyor. Qualcomm’un çipi, performansı önceliklendiren ancak işlem hızlarını fiyatla dengelemek zorunda olan 800 doların altındaki cihazları da hedefliyor. Üst düzey telefonlar içinse şirket, aralık ayında piyasaya sürülen Snapdragon 888 adlı farklı ve daha güçlü bir Snapdragon varyantı sunuyor.

Snapdragon 870, yüzde 10’a kadar daha yüksek hız sağlayan yükseltilmiş bir Kryo 585 CPU ile birlikte geliyor. CPU, Arm’in üst düzey Cortex-A77 tasarımına dayanan bir birincil çekirdekten ve yedi ikincil çekirdekten oluşuyor. Qualcomm ayrıca Kryo 585’in yedi nanometre üretim süreci kullanılarak üretildiğini söylüyor.

Şirkete göre Snapdragon 870, X55 5G modem yongasıyla uyumluluğu sayesinde 5G taşıyıcı ağlarını destekliyor ve saniyede 7,5 gigabitlik en yüksek bağlantı hızlarına olanak tanıyor. Ayrıca, Wi-Fi 5’in maksimum bant genişliğini neredeyse üç katına çıkaran en yeni Wi-Fi 6 standardı için de destek bulunuyor. Standart destek ise Qualcomm’un FastConnect serisinden Bluetooth bağlantısı da sağlayan entegre bir ağ yongasıyla kolaylaştırılıyor.

İlgili Makaleler

Snapdragon 480’in piyasaya sürülmesinin hemen ardından gelen yeni amiral gemisi, giriş seviyesi 5G telefonlar üreten telefon üreticilerini de hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu