Qualcomm hakkında soruşturma açıldı

Qualcomm hakkında iki ayrı tekelcilik karşıtı soruşturma açıldı. Soruşturmaların temelinde ise Qualcomm’un pazardaki hakimiyetini kötüye kullanması var.
Soruşturmalardan ilki radyo iletişim yongasetlerinde pazar lideri olan Qualcomm’un müşterilerine, radyo iletişim yongasetlerinin tamamını veya tamamına yakınını sadece Qualcomm’dan almaları koşulunda finansal teşvikler sunup sunmadığına odaklanıyor. İkinci soruşturma ise Qualcomm’un pazarda rekabeti azaltmak amacıyla fiyatları maliyetlerin altına düşürerek yağmacı fiyat politikasına karışıp karışmadığını açığa çıkaracak.

“İfade edilen tüm kaygıların asılsız olduğuna inanıyoruz”

Qualcomm’dan konuyla ilgili gelen açıklamada;  “Avrupa Komisyonu’nun, Qualcomm’a karşı, şirketin mobil cihazlar için yonga seti satışlarına ilişkin halihazırda sürmekte olan iki adet soruşturmaya yönelik “adli kovuşturma” başlattığını öğrenmiş bulunmaktayız. Atılan bu adım, müfettişlerin ek bilgilere ulaşmalarına imkân tanıyacak olup, Komisyon adına davaya ya da Şirket’e yönelik suçlamaya ilişkin bir kanaati temsil etmemektedir.
Her ne kadar bu gelişmeyi öğrenmekten üzgün olsak da, geçmişten bugüne iş birliği halinde olduğumuz Komisyon ile bundan sonraki süreçte de iş birliği yapmayı sürdüreceğimizi belirtiriz. İfade edilen tüm kaygıların asılsız olduğuna dair inancımızı da korumaktayız” denildi.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu