Qualcomm Huawei’ye işlemci satmanın peşinde!

Mobil işlemci üreticisi Qualcomm, ürünlerini satmak için Huawei’nin peşine düştü.

ABD ile Çin arasındaki gerilimden en fazla etkilenen markalardan biri olan Huawei, kısa süre önce yaptığı duyuru ile Kirin işlemci ailesinin üretimini sonlandıracağını açıkladı. Bunun en büyük sebebi ise ABD’de yapılan düzenlemeler yüzünden ABD merkezli şirketlerle iş yapması için izin almasının gerekmesi. Bilindiği üzere Huawei mobil cihazlarında kullandığı işlemci ailesi Kirin’i ABD merkezli TSMC ile beraber üretiyordu. 15 Eylül tarihinden itibarin izin alma zorunluluğu başladığı için bu işbirliği de sona ermiş görünüyor.

Qualcomm Huawei’ye işlemci satmanın peşinde!

Ancak buradaki fırsatı gören yine bir başka ABD merkezli işlemci üreticisi Qualcomm, Huawei’ye çip satmanın peşinde. Dünyanın en büyük telefon üreticisi konumuna gelen Huawei’nin adeta ensesinde olan Qualcomm, markaya mobil cihaz işlemcisi satabilmek için ABD’li yetkililerden izin almaya çalışıyor. Hatta iddialara göre şirket bu konuda ciddi bir lobi faaliyetine de başladı.

Ancak markanın bu konuda ne kadar başarılı olacağı tartımalı. Huawei kendi işlemcisini üretmeyi şimdilik rafa kaldırmış olsa da gözlerin bu alanda kendi üretimlerini yapan Samsung ve MediaTek’e çevrildiğini belirtelim. Şimdilik Huawei’nin yeni nesil telefonlarında hangi işlemciyi kullanacağı bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu