R81 adlı yeni platform siber güvenlikte bir ilke imza atıyor

R81 ile dünyada ilk kez tehdit önleyici sistem tamamen otonom hale geliyor.

Check Point Software isimli yazılım şirketi, yapay zeka ile siber güvenliği bir araya getirerek dünyada ilk kez tehdit önleyici sistemi tamamen otonom hale getiriyor. Checkpoint R81 ismi verilen platform gelişmiş özelliklerine karşın hızlı kurulum özelliğiyle başlangıçta büyük bir artı katıyor. 

Check Point Software yetkilileri özellikle pandemi sonrasında değişen bilişim ve güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda, uzaktan çalışma ile doğan riskleri göz önüne alarak daha verimli ve yenilikçi bir güvenlik sistemi inşa ettiler. Pandemi ile birlikte siber saldırılarda yüzde 70’lere varan artış olduğunu tespit eden Chris Rodriguez, otomasyon ve güvenlik alanındaki henüz keşfedilmemiş boşlukları doldurmayı amaçladıklarını dile getiriyor. Şirketin araştırma müdürü olan Rodriguez platform hakkında “Hızlı ve etkili bir siber güvenlik sistemi kurduk. Donanım olarak fazla bir yükseltmeye gitmeden yazılımımızı sisteminize dahil edebilirsiniz. Yapay zeka ile en güvendiğimiz konu, tehditlerin ortaya çıkmadan engellenmesi. Bu sayede güvenlik uzmanları kurum için daha farklı roller üstlenebilecek çünkü yapay zeka elle halledilmesi gereken birçok tedbiri kendi halledecek.” dedi.

Rodriguez günümüzde birçok kurumun güvenlik nedeniyle bulut ortamını tercih ettiğini söyleyerek şunları ekledi: “Bizim sistemimiz de aslında bulut sağlayıcılarını da koruduğu için herkesin kazandığı bir model sunuyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu