Red Hat ve Intel, yeni pazar fırsatları çıktıkça 5G iş birliğini genişletiyor

Red Hat ve Intel, 5G pazarındaki ürün geliştirme faaliyetlerini daha uyumlu hale getirmeyi amaçlayan ortaklıklarının "evrimini" duyurdu.

Taşıyıcılar, ağlarını LTE’den 100 kata kadar daha hızlı bağlantı sağlayan 5G standardına yükseltmek için milyarlarca dolar harcıyor. Bu harcama çılgınlığı da bilgi teknolojisi tedarikçileri için yeni gelir fırsatları yaratıyor. Red Hat ve Intel de 5G yeteneklerini ticari ürünlerine daha hızlı bir şekilde dahil etmek için birlikte çalışacaklarını duyurdu.

Şirketler, yeni iş birliğinin birkaç odak alanına sahip olacağını söyledi. İlki, 5G özelliklerini Kubernetes gibi temel açık kaynaklı teknolojilere daha hızlı bir şekilde getirmek. İş birliğinin diğer unsuru ise taşıyıcıların 5G vRAN modelini uygulamasına yardımcı olmak için bir referans mimari veya taslak sağlamak.

Red Hat ve Intel’in vRAN referans mimarisi, Kubernetes tabanlı Red Hat OpenShift Container Platformunu kullanıyor. Aynı zamanda 5G ağları için yazılım yazmayı kolaylaştıran OpenNESS adlı bir teknolojiyi de içeriyor. Şirketler, partnerler tarafından geliştirilen donanım ürünleri ve vRAN uygulamalarıyla kullanılmak üzere bu referans mimariyi onaylamak için çalışacak.

En popüler kurumsal düzeydeki Linux dağıtımlarından birinin üreticisi olan Red Hat, on yıllardır Intel ile iş birliği yapıyor. IBM birimi ve yonga üreticisi, geçen yıl taşıyıcılara yönelik yeni 5G ürünlerini test etmek için bir bulut hizmeti sunarak taşıyıcı pazarındaki ortaklığını genişletti. Yeni iş birliği ise ittifaklarına daha fazla derinlik katmaya hazırlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu