Red Hat ve Samsung, 5G ağ çözümleri sunmak için bir arada!

Red Hat, Red Hat OpenShift üzerine kurulu 5G ağ çözümleri sunmak için Samsung ile bir işbirliği yaptığını duyurdu.

Ortaklık, hizmet sağlayıcıların 5G çekirdeği, sınır bilgi işlem, IoT ve makine öğrenimi dahil olmak üzere kullanım durumlarında 5G’yi gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olmak için tasarlandı.

Red Hat sponsorluğundaki ACG Research raporuna göre, açık yatay platformlar, sanallaştırılmış radyo erişim ağlarının (vRAN’lar) silo dikey olarak entegre dağıtımlarına kıyasla toplam sahip olma maliyetini (TCO) yüzde 30’a kadar düşürebilir. Açıklamalara göre bu yatay yaklaşımı benimseyen müşteriler, daha fazla seçeneğe ve daha iyi hizmete erişebilecek.

Red Hat, telekomünikasyon hizmet sağlayıcılarının ortamları için sağlamlaştırılmış tutarlı bir yatay bulut yerel platformu benimsemelerinin önemli olduğunu söylüyor. Şirket, “Bu telekomünikasyon bulutu, çoklu kullanım durumları için aynı altyapıyı kullanmalarına ve yönetim ve operasyon giderlerini azaltmalarına olanak tanıyor.” diyor.

İş birliği; Red Hat OpenShift, Red Hat OpenStack Platformu, Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Ansible Otomasyon Platformu ve Red Hat OpenShift Konteyner Depolaması dahil olmak üzere Red Hat’in hibrit bulut portföyünü kullanacak. Buna ek olarak, servis sağlayıcıların müşteri deneyimini olumlu yönde etkileyebilecek sınır bilgi işlem gibi 5G tabanlı kullanım durumlarını genişletmelerine yardımcı olmak için Samsung’un 5G vRAN, vCore, MEC ve yönetim ve analizlerini de kullanacak.

Bu çözümle, servis sağlayıcılar, sınır ekonomi ve vRAN’ın avantajlarından yararlanabilecek. Red Hat sponsorluğundaki ACG raporu, hem 5G çekirdeğinde hem de uç hesaplamada ortak bir yatay altyapı kullanmanın, operatörlerin altyapıları boyunca çekirdekteki yatay tasarımlarda elde ettikleri TCO avantajlarını genişletmelerine olanak tanıdığını buldu. Ek olarak, yatay bulutların vRAN sitelerine dağıtılması, operatörlerin konum farkındalığına, azaltılmış gecikme süresine ve dağıtılmış bulutta elde edilebilen ölçeklenebilirliğe dayalı olarak yeni uygulamaları ve hizmetleri desteklemesini sağlıyor.

Konteynerli ağ işlevleri (CNF’ler) ve sanallaştırılmış ağ işlevleri (VNF’ler) ise modern telekomünikasyon şirketleri için bir dönüşüm yolu sağlayarak, daha fazla hizmet esnekliği ve yeni teklifler için daha hızlı bir teslimat mekanizması sunuyor. Bu nedenle Samsung, Red Hat’in onaylı VNF Sertifikasını aldı ve tam CNF Sertifikasına sahip olmayı planlıyor. Bu, Red Hat OpenShift’teki kritik görev ağ işlevleri için en yüksek standarttır ve bugün kritik iş yüklerine sahip CNF tedarikçilerinin uygulamalarını Red Hat OpenShift’te üretimde çalışan bulut tabanlı bir gelecek için etkili bir şekilde hazırlayabileceğini doğrular. Müşteriler, 5G ve sınır bilgi işlemin tüm yeteneklerine sertifikalı çözümlerle daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu