Roblox piyasa değeri ile dudak uçuklattı

Yakın zamanda borsaya açılan popüler oyun Roblox'un değeri 45 milyara ulaştı.

Özellike çocukların sevdiği bir oyun olan Roblox, geçtiğimiz günlerde halka arz edilmiş ve bu arz büyük bir ilgi görmüştü. Şirketin hisseleri ilk arz gününde 70 dolara yükseldi ve piyasa değeri toplamda 45 milyar dolara ulaştı.

İçinde farklı yüzlerce oyun barındıran Roblox aynı zamanda kullanıcılara kendi oyunlarını geliştirebilme imkanı da sunuyor. Çocukların çok sevdiği bu oyunda binlerce geliştiricinin farklı oyunu yer alıyor.

Başlangıç olarak 45 dolar değerlemeyle borsaya giren popüler oyunun değeri beklentileri de aştı. Bu oyunu oynayan çocukların yaş aralığına baktığımızda özellikle 9-12 aralığı öne çıkıyor. Özellikle ABD’de çok popüler olan oyunun dünya çapında milyonlarca takipçisi bulunuyor.

Roblox benzerlerinin yaptığı gibi ön talep toplamadı. Doğrudan borsaya giriş yapan Roblox’un bu adımı ilginç bulunmuştu.

Haberin yayına alındığı saat itibariyle Roblox hisseleri New York borsasında 69,70 dolardan alıcı buluyordu. Şirketin hisseleri borsaya girdiğinden bu yana en yüksek rakamı 11 Mart’ta 74,93 dolar olarak gördü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu