Robot barmenler İngiltere’de hizmete başladı

Kusursuz kokteyl hazırlama ve üstün özelliklerle donatılan robot barmenler İngiltere’nin Berkshire bölgesinde test ediliyor.

Kusursuz kokteyl hazırlama ve durmak bilmeden çalışma gibi üstün özelliklerle donatılmış robot barmenler şu an İngiltere’nin Berkshire bölgesinde teste başladı. Özellikle inişli çıkışlı bir pandemi seyri çizen İngiltere, ani kapanma kararları alabiliyor. Bunun üzerine Extend Robotics şirketi geçtiğimiz günlerde tarihinde ilk kez kapanan barlar için çalışmaya başladı.

Barmen ama uzaktan…

Extend Robotics kurucusu ve CEO’su Dr. Chang Liu, “İngiltere’de pub kültürü insanlar için önemli bir sosyalleşme mekanı. Pubların kapatılma durumunu birçok kişinin aklı almıyor. Genel olarak restorana gitmek, iş sonrası bir şeyler atıştırmak İngilizlerin tipik alışkanlıklarından biri. Biz de onlara bu rutinlerinden vazgeçmek zorunda kalmayacakları bir seçenek geliştirmek istedik.” diyor ve ekliyor: “Yaptığımız şey aslında gelişmiş ve hassas bir kol. Her ne kadar robot barmen desek de aslında bu kol yine gerçek bir barmen tarafından uzaktan kullanılıyor. Bu sayede robotların insanları işinden edeceği kötü bir senaryodan da uzak durmuş oluyoruz.”

Kapanma ve karantina kararları sonrası İngiltere’de işsizlik büyük ölçüde tırmanışa geçti. Özellikle bar ve restoranlar çözümsüz kaldılar. Robotların kullanımı ile bu işletmeler bir ayrıcalık kazanabilir ve insanlar alışkanlıklarına güvenli bir ortamda devam ederek psikolojik bir rahatlama yaşayabilirler.

İlgili Makaleler

Önce iş güvenliği

Extend Robotics daha insancıl bir deneyim için robotlara çeşitli yüz ifadeleri yüklemenin üzerinde çalışıyor. Ayrıca madencilik gibi tehlikeli mesleklerde de bu robotların farklı bir versiyonu üzerinde çalışılıyor. “Aslında her mesleğe yarar sağlayabilecek çok amaçlı robotik bir kol geliştirdik. Doktorlarımız başta olmak üzere kimsenin sağlığını riske etmeden çalışabilecekleri bir araç var elimizde. Güvenli bir şekilde yine aynı profesyonel kişilerin kolaylıkla kullanabileceği sanal gerçek destekli bir robotik kol ile birçok meslek pandemi başta olmak üzere olumsuz koşullara rağmen icra edilmeye devam edilecek.” diyor Liu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu