Robot köpekten çocuklara ders

ABD’nin Georgia Eyaletinde yer alan Gwinnett bölgesindeki Rock Springs ilkokulunda konuşma özellikli bir robot çocuklara ders veriyor.

Velilerin ve öğrencilerin meraklı bakışları ve sorularına maruz kalan robot köpek sınıfa girdiği anda elbette ilgi odağı olmayı başarıyor.

Öğretmenlerin işini kolaylaştırıyor

Rock Springs aslında bir devlet okulu. Ancak konuşan robot projesi aslında uzun süredir Gwinnett bölgesinin yapay zekaya yaptığı yatırımın bir sonucu. Pandemi döneminde daha güvenli bir ortam sağlayan robot eğitmen, hem müfredatı yetiştirme hem de gerçek öğretmenlerin yükünü hafifletme konusunda oldukça işlevsel.

İlgili Makaleler

MIT desteği

Elbette okul böyle kapsamlı bir robotu tek başına geliştirmiyor. Georgia Teknik Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği alanında bir profesörün öğrencilerin sıklıkla sorduklara sorulara yardımcı olan bir yapay zeka modeli geliştirmesiyle başlıyor her şey. Ardından Massachusetts Teknik Üniversitesi (MIT) bu modeli baz alarak sınıflarda uygun hale getirecek daha kapsamlı bir çalışmaya imza atıyor. Bu iki üniversite ile de iletişimi açık tutan Gwinnett yetkilileri okulları pilot bölge olarak kullanarak test sürecini hızlandırıyor.

Vizyoner müdür

Teknoloji danışmanı Chris Kocks, “Elbette bu robotlar gerçek bir öğretmenin yerini tam anlamıyla almak için tasarlanmadı. Ancak çocukların okulu daha çok sevmesi, derse ilgi duyması ve kendilerine yakın hissedecekleri bir destek öğretmen olarak robot köpeklere çok iş düşüyor.” diyor. Rock Springs müdürü Allan Gee ise “Bence çok büyük bir yol kat ettik. Ancak işler her zaman umduğumuz gibi gitmedi. Elbette hata yaptığımız zamanlar da oldu. Ancak her hata aslında bizi bir adım ileriye taşıdı.” diyerek yapay zeka ve yavru köpek arasında gelinen noktayı gururla izlediğini belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu